36 woningen in Huizen één dag omgetoverd tot minitheater voor 36 podiumartiesten

Marjolein Vos
Huizen

De animo voor het eerste Woonkamerfestival in Huizen is overweldigend. Dit melden Sylvia van Stuijvenberg en Silvia van Beusekom, die met hun Stichting Gooise Culturele Evenementen verantwoordelijk zijn voor de organisatie van het festival, gepland op 10 november: ,,We hoopten op twintig deelnemers, maar deze grens is dus ruim overschreden.’’

Het idee achter het culturele evenement is simpel. In de 36 aangemelde woonkamers gaan één dag alle stoelen aan de kant, verandert het vloerkleed in een podium, en fungeert de bank als tribune. Er is ruimte voor de meest uiteenlopende podiumkunsten; van muziek tot dans en van toneel tot poëzie, verzorgd door amateurs of professionals, maar allen van een hoog niveau. De minitheaters-voor-één dag zijn ook zeer divers. Op het programma staan optredens in grote villa’s in bijvoorbeeld de wijk Sijsjesberg, maar ook bescheidener woonkamers van huizen in de Huizermaat, Bijvanck of het Oude Dorp zijn te bezoeken.

De organisatie hoopt dat door deel te nemen aan het Woonkamerfestival mensen uit alle lagen van de bevolking kennis maken met podiumkunst. Daarnaast is het een ideale manier om eens bij de buren binnen te vallen. ,,Mensen die al jaren bij elkaar om de hoek wonen maar elkaar helemaal niet kennen, komen ineens bij elkaar over de vloer. Ja, de sociale cohesie verbeteren, dat is zeker een belangrijke bijkomstigheid’’, vertelden Van Beusekom en Van Stuijvenberg eerder in de ze krant.

Wie, waar, hoe laat optreedt is precies na te zoeken in de festivalkrant, ook digitaal te bekijken via

www.woonkamerfestivalhuizen.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.