Zondagvoetbal: Eerste puntenverlies Soest, Weesp en ’s-Graveland falen

Zondagvoetbal: Eerste puntenverlies Soest, Weesp en ’s-Graveland falen
So Soest viert een gelukkig doelpunt (hier tegen Theole).
© Archieffoto
Hilversum

SO Soest heeft na vijf speelronden het eerste puntenverlies in de competitie geleden. Op eigen veld kwam de formatie van trainer Rene van der Kooij niet verder dan 1-1 tegen Roda ’23.

„Organisatorisch stonden ze goed en wij deden er alles aan om een doelpunt te maken. We vielen volle bak aan, maar raakten via Jordy Stins twee keer de lat. Aan de andere kant hield Stijn Waals ons twee keer op de been in een één-tegen-één-situatie. Misschien mochten we dus nog wel blij zijn met de 0-0 ruststand”, zei Van der Kooij.

In de rust wilde de trainer het een en ander omzetten om zo de druk op het doel van Roda ’23 te vergroten. Prompt viel er een treffer te noteren van de bezoekers. „Het is knap hoe we daarna zijn teruggekomen. De ploeg is blijven knokken en vechten voor een goed resultaat. Dat is ook wat waard”, besloot de coach.

Ali Coban schoot een vrije trap in de kruising voor SO Soest.

Competitiegenoot FC Weesp - volgende week de tegenstander van SO Soest - ging in het duel met concurrent Zeeburgia met 4-2 onderuit. „In tegenstelling tot de andere nederlagen was deze tegen Zeeburgia verwijtbaar. We blijven vervallen in dezelfde fouten, dat vind ik nog het meest kwalijk”, zei trainer Maykel Tak. Ondanks dat FC Weesp de leiding had genomen via Mike Reiziger, was het Zeeburgia dat het duel omdraaide waardoor er met een 3-1 tussenstand naar de kleedkamer werd gegaan. „We hebben eigenlijk de hele wedstrijd te weinig gebracht en dat in combinatie met het gegeven dat Zeeburgia meer wilde winnen dan wij, brak ons op.”

Ook de aansluitingstreffer van Marcin Kmiecik bracht geen gif. „Ik maak mij nu nog geen zorgen, maar dit mag niet te vaak meer voorkomen. We moeten wel stappen blijven maken als collectief.”

’s-Graveland kreeg Swift op bezoek en verloor dik: 0-5. De derdeklasser was niet opgewassen tegen het geweld van de eveneens gepromoveerde hoogvlieger. „We hadden het moeilijk met hun bewegelijke aanvallers”, zo zag trainer Leon Roorda. Na winst in de openingspartij bij Abcoude heeft ’s-Graveland geen punt meer gepakt. „We hebben al veel toppers gehad, volgende week treffen wij SGOWMS, daarna komen wij meer gelijkwaardige tegenstanders tegen.” Het seizoen is nog vroeg en er is dus ook nog niks aan de hand. „We blijven positief en houden de sfeer goed.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal