Vierde klasse zaterdag: Eemboys herpakt zich, ’makkie’ voor Eemnes

Sven Peter Kooij schermt de bal af voor een verdediger (hier tegen Roda ’23).© Archieffoto

Kasper Leenen
Hilversum

Eemboys heeft in 4F goede zaken gedaan. De ploeg van René Ribberink kende een aantal lastige weken, maar zaterdag was er weer een vleugje van het voorbije topseizoen te ervaren op het eigen sportpark van de Baarnaars.

Het lager geklasseerde KVVA werd met een 3-1 nederlaag huiswaarts gestuurd. „KVVA pakte een rode kaart en daarmee was het wel snel gelopen. De eerste helft begonnen we zelf wel veel te slap, maar gelukkig hebben we ons herpakt in de tweede helft”, sprak Ribberink tevreden. Sam de Geiter, Mathijs Schmidt en Jeffry Verhagen maakten de doelpunten.

Op bezoek bij De Posthoorn had SV Eemnes een ’makkie’. De titelkandidaat kon met een 0-6 overwinning voldaan van het veld afstappen. „We hadden het een kwartier moeilijk, maar daarna was het een simpele middag. Ik had eerlijk gezegd wel een sterkere competitie verwacht”, aldus trainer Wijnand van Wegen. Guido van der Meer (2), Evan Schimmel, David Huizing, Laurent Rademaker en Benjamin de Bruin scoorden.

Op eigen veld kende Wasmeer een teleurstellende middag tegen subtopper Cobu Boys: 1-4. „Het was de jongens tegen de mannen zoals dat zo mooi heet. Dat was gewoon het verschil. Maar het was best een leuke pot voetbal. We hebben een jonge ploeg en creëren wel veel kansen. De tegenstander was gewoon effectiever in het afstraffen van fouten”, concludeerde coach Martijn Donker. Marco Leurs redde de eer.

Voor SEC blijven het moeizame tijden. Thuis gingen de Soesters nipt onderuit tegen middenmoter HVC: 1-2. Jesse van Leijenhorst trof doel. SEC is nog altijd zonder punten.

Meer nieuws uit Sport Regionaal