Waterpolo: Zevenklapper Lisanne Havekotte tegen WS Twente, Robben blijven aan kop

Waterpolo: Zevenklapper Lisanne Havekotte tegen WS Twente, Robben blijven aan kop
Jeroen van Zanten keerde na zeven jaar terug bij De Robben (hier tegen De Dolfijn).
© Archieffoto
Hengelo

De mannen van De Robben blijven de ranglijst in de tweede divisie aanvoeren na de 15-19 overwinning op DraGor, in het Friese Drachten.

De winst van De Robben kwam tot stand ondanks de grote foutenlast. Aan de Hilversumse ploeg van coach Hans Smits werden maar liefst vijftien persoonlijke fouten gegeven, tegen ’slechts’ zes voor de thuisclub. „Als ook de coach van de tegenstander vond dat het buiten proportie was, weet je dat het niet aan jezelf ligt”, zei Smits. „Gelukkig lieten we ons niet gek maken en hadden we een brede bank om uit te putten.”

Op die reservebank zaten de debutanten Lino Quite en Karsten Budddingh. Beiden 17 jaar. „Die jongens hadden we echt nodig gehad. Zeker met deze hoeveelheid uitsluitingen en strafworpen. Gelukkig hielden we als team de broodnodige rust in de ploeg. Ondanks een paar slordige tegendoelpunten.”

Aantrekkelijk

In Hengelo nestelden de vrouwen van HBW (SG) zich, mede door een zevenklapper van Lisanne Havekotte, bij de laatste zestien ploegen in de bekercompetitie. De eerstedivisionist versloeg WS Twente met ruime cijfers: 8-16. Hoewel het combinatieteam van het Hilversumse De Robben en het Bilthovense Brandenburg in competitieverband een niveau hoger speelt, zag coach Mike Havekott - de oudere broer van Lisanne - dat de tegenstander weigerde zich aan te passen aan zijn ploeg. „Twente wilde echt poloën. Dat maakte de wedstrijd aantrekkelijk voor het publiek, hoewel het verschil heel groot was. We willen zo ver mogelijk komen in dit toernooi. Dit was de derde wedstrijd. Nog drie keer winnen en we spelen de finale.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal