Premium

’Jonge honden’ Nederhorst verliezen maar kijken omhoog

’Jonge honden’ Nederhorst verliezen maar kijken omhoog
Nederhorster Jesse Heusen zoekt de hoek.
© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden
Nederhorst den Berg

Nederhorst kon zich sportief niet revancheren op de nederlaag van vorige week tegen Swift. De derdeklasser verloor van Sporting Martinus. Maar de manier waarop er nu gespeeld werd biedt perspectief.

De ploeg uit Amstelveen kreeg in de eerste helft de meeste kansen en verzilverde er ook een. Na een lange bal van achteren en een bal breed op de spits David Soesan. In een één-tegen-één situatie bleef hij kalm. „Zij creëerden wat meer en daarmee hadden we het soms lastig”, zag trainer Wesley Geerlings.

De tweede helft was een betere voor de ’Bergers’. Geerlings: „We groeiden in de wedstrijd en hielden de druk er goed op in de tweede helft en zo kreeg Sporting Martinus weinig kansen.”

Na een uur spelen kreeg doelpuntenmaker Soesan zijn tweede gele kaart en had Nederhorst een overtalsituatie.

„Als zij met tien man komen te staan moet je het veel slimmer uitspelen en dat doen we niet. De bal moet sneller van kant verplaatst worden en we spelen te veel de lange bal. Als je dat beter doet, kan je meer kansen creëren. Dat is zonde”, concludeerde trainer Geerlings.

Nederhorst-doelman Wesley van der Helm hield zijn ploeg met een aantal knappe reddingen lang in de wedstrijd. Maar toen de bezoekers in de blessuretijd een strafschop kregen, moest hij voor de tweede keer de bal uit het net vissen. „Voor een keeper zijn twee dingen moeilijk, een penalty en een één-tegen-één situatie. Vandaag gebeurde het allebei.”

Toch bleef de doelman positief. „Het is zuur dat het de verkeerde kant op valt terwijl je eigenlijk zelf dominant bent. Ten opzichte van vorige week was dit wel een wereld van verschil. Er was nu weer inzet, strijd en motivatie.”

De trainer sloot zich daarbij aan: „Knap dat we binnen een week de motivatie hebben teruggekregen en dat we tot het eind strijd hebben geleverd.”

Bij Nederhorst stonden vijf spelers in de basis die vorig jaar nog bij JO19 speelden. Ismail ’Izzy’ Akchich is een van die vijf en is al een vaste waarde geworden. „Bij Nederhorst voetbal ik al jaren met dezelfde jongens en dan zit je nu met zijn allen hier in de selectie. Zelfs met jongens die voorheen mijn trainer waren, zoals Richard (Dijkstra, red.) en Steven (Stijvers red.) dat is mooi.”

„We zijn een stel jonge honden die elke week gaan en dat is een kwaliteit. Het komt er alleen net nog niet uit”, zo beschrijft Van der Helm de ploeg. Ook Geerlings ziet het zo. „De jongens zijn leergierig en gretig en dat is het allerbelangrijkste. Dan gaat vanzelf het kwartje vallen en gaan we het omzetten in punten.”

Nederhorst: Van der Helm; Terlien, Wessels, Hagen, Huussen (78. Lam); Heusen (63. De Bruin), Akchich, Stijvers; Van Wijk, Sibbing (66. Vrijhoef), Dijkstra.

Meer nieuws uit Sport Regionaal