RC ’t Gooi wint met de hakken over de sloot

RC ’t Gooi wint met de hakken over de sloot
’t Gooi had de handen vol (hier aan Belgisch kampioen La Hulpe).
© Archieffoto
Sassenheim

Winnen deed ’t Gooi dan wel, maar de manier waarop The Bassets werd verslagen, was verre van overtuigend. De ploeg uit Naarden is nog niet erg op dreef. Na een goede wedstrijd tegen het Belgische La Hulpe - vier weken terug in de BeNeCup - en een pauze van twee weken, lijkt het spelritme uit de ploeg te zijn geslopen.

Met een man meer opende Sean Pickup de score, waarna Marc Mistou ook de conversie benutte: 0-7. The Bassets kwam langszij, maar Diede Brekelman en Mistou zorgden voor 7-14. Via twee strafschoppen kwamen de Sassenheimers voor rust echter weer dichterbij: 13-14.

In de tweede helft werd ’t Gooi constant in de eigen ’22-meter’ gedrukt, maar profiteerde het optimaal van een gele kaart voor The Bassets en de daaraan verbonden strafschop: 13-21. De thuisploeg bleef evenwel het spel bepalen en kwam via opnieuw twee strafschoppen terug tot 19-21. Huey van Vliet leek vervolgens met een try voor de nekslag van The Bassets te zorgen, maar kort daarop wist de thuisclub toch weer tegen te scoren: 24-26. Tot grote opluchting van de bezoekers ging de conversie echter naast en zo pakte ’t Gooi alsnog de winst.

Meer nieuws uit Sport Regionaal