Mannenhockey: Laren pakt winst in laatste minuut, Huizen niet te stoppen

Mannenhockey: Laren pakt winst in laatste minuut, Huizen niet te stoppen
Allard van Heemstra viert een geslaagde strafcorner (hier tegen HBS).
© Archieffoto
Hilversum

Even leek promotieklasser Laren de punten weer te gaan delen, maar dankzij een knappe tweede goal van Sebastien Chapel werd het toch nog 1-2 bij het puntloze Victoria.

Blij met de punten, dat zeker. Maar over het spel in de eerste helft was Nanco Jansonius verre van tevreden. Juist omdat Victoria puntloos is en Jansonius Laren voor het seizoen als degradatiekandidaat bestempelde. „Als je vandaag verliest wordt het gat een stuk kleiner, nu hebben we tien punten afstand genomen”, legt de coach uit. „Dat stond op het spel en ik zag niet dat mijn spelers het duel in de eerste helft op waarde schatten. We zijn bezig om in deze klasse te blijven, het was betreurenswaardig wat we lieten zien voor rust. Deze keer hadden we het geluk aan onze kant, maar we moeten hier wel lering uit trekken.”

In de overgangsklasse A won Gooische met 2-7 van Groningen. Na een minuutje spelen kwam de ploeg van coach Dider Meijer achter te staan, maar de schade werd snel gerepareerd. „Ik ben heel blij, vooral met de manier waarop we gespeeld hebben”, vertelt hij. „Jammer dat we in de openingsfase die goal tegen kregen, daarna hebben we bijna niets meer weggegeven. Het is dus zaak om vanaf het eerste moment scherp te zijn, we krijgen vaker snel een kans of goal tegen.” Daim Des scoorde twee keer.

In de overgangsklasse B won Huizen met 0-4 van Helmond. Het betekende de derde ruime zege op rij. In de laatste drie weken kwam Huizen tot een score van zestien goals voor en nul tegen. Goed, niet tegen de allerbeste tegenstanders, maar het blijven indrukwekkende cijfers. „Als ik kijk naar hoe we spelen, is het terecht dat we bovenin meedraaien”, zegt coach Wouter van der Kloet. „We worden iedere week beter, dus dat belooft wat.”

Naarden verloor met 1-2 van Ring Pass. Na drie zwakke kwarten kwam Naarden in de slotfase terug. De ploeg dacht ook de gelijkmaker te scoren. „Maar de scheidsrechter keurde de goal af, niemand weet waarom”, zegt de verbaasde coach Vincent van de Peppel. „We waren niet goed genoeg voor drie punten, maar er is ons wel een punt door de neus geboord.”

Hilversum, competitiegenoot van Huizen en Naarden, wacht nog op de eerste overwinning. Dit weekend was Push met 3-4 te sterk. „Nadat we op 3-2 kwamen, wilden we doordrukken”, zegt coach Peter Hortulanus. „We hebben nog niet het vermogen om dan terug te schakelen en de wedstrijd op slot te gooien.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal