Korfbal: Nederlaag voor slordig Huizen en vermoeid TZ

Korfbal: Nederlaag voor slordig Huizen en vermoeid TZ
TZ-speler Geert Drost zoekt het gaatje (hier tegen Sporting Delta).
© Archieffoto
Hilversum

In de overgangsklasse B verloor Tweemaal Zes zaterdag in Kampen met 18-15 van Wit-Blauw.

Bij rust stond de ploeg van Arjen van Ginkel op een 9-8 achterstand. Door treffers van Matthias van Beest en Tom Hoppenbrouwer beleefde TZ een zeer voortvarende start: 1-3. De thuisclub boog deze tussenstand echter binnen no time in een 6-3 voorsprong om. Daarna golfde het spel op en neer. Bij rust leidde Wit-Blauw met 9-8. Ook na rust gaven beide teams niet veel weg: 14-14. „Tien minuten voor tijd zaten wij er echter conditioneel doorheen en was de pijp leeg”, aldus Van Ginkel. Jesse van Ginkel en Van Beest (beiden vier doelpunten) waren de topscorers bij TZ. Rianne Kruit viel met een ernstige enkelblessure uit.

Teleurstelling

Na twee zeges bleef Huizen zaterdag voor eigen publiek aan de verkeerde kant van de score. RDZ, de nummer drie in de derde klasse D, won met 11-17. Bij rust leidde de ploeg van Brenda Voortman nog met 6-5. Aanvankelijk was er voor Huizen geen vuiltje aan de lucht. Jelmer Rebel, Ruben van der Veen en Roelof Hogenbirk tilden hun ploeg halverwege de eerste helft naar een 6-2 voorsprong. Hierna kwam Huizen zelf niet meer aan scoren toe, in tegenstelling tot RDZ: 6-5.

In het tweede bedrijf hielden beide achttallen elkaar tot aan 11-11 in evenwicht. De bezoekers schakelden een tandje bij en wonnen met 11-17. „Wij begonnen scherp aan het duel, vervolgens sprongen we wel heel erg slordig met de kansen om”, blikte Voortman teleurgesteld terug.

Meer nieuws uit Sport Regionaal