Auto crasht op A1 na botsing bij Baarn, bestuurder gewond [video]

© Foto: Caspar Huurdeman
© Foto: Caspar Huurdeman
© Foto: Caspar Huurdeman
© Foto: Caspar Huurdeman
© Foto: Caspar Huurdeman
1/5
Baarn

Bij een botsing op de A1 bij Baarn is vrijdagavond een bestuurder gewond geraakt. Zij auto sloeg de kop en belandde in de sloot. De brandweer moest hem uit het autowrak halen.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 22.45 uur net voorbij het Eemviaduct in de richting van Amersfoort. De twee auto’s kwamen door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing, waarna één van de voertuigen over de kop sloeg en in de sloot belandde. De bestuurder kwam hierdoor klem te zitten.

Brandweerlieden hebben het slachtoffer uit het autowrak gehaald. De man is daarna met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurster van de zwaar beschadigde Mini kwam met de schrik vrij.

© Foto: Caspar Huurdeman

De brandweer heeft nog gecontroleerd of er nog meer mensen in het gecrashte voertuig zaten, dat bleek niet het geval. De auto is daarna uit de sloot getakeld. Beide voertuigen zijn door een berger meegenomen.

Het is het derde ongeluk in vijf weken tijd op dit nieuwe gedeelte van de A1 met vier rijbanen. In alle gevallen belandde een auto in of over de sloot. Vorige week nog kwam een auto aan de andere kant van het water terecht. Automobilisten troffen het gecrashte voertuig toen midden in de nacht aan en belden 112. De bestuurder van de zwaar gehavende auto werd met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.