Premium

Huisartsenpraktijk in raadhuis Laren kan uitbreiden, er komt geld voor verbouwing

Huisartsenpraktijk in raadhuis Laren kan uitbreiden, er komt geld voor verbouwing
Aan de rechterkant van deze gang wordt extra ruimte gemaakt voor de huisartsen.
© Archieffoto Studio Kastermans
Laren

De huisartsenpraktijk in het raadhuis van Laren krijgt de kans uit te breiden. Op de begane grond komen er drie kamers bij. De gemeentepolitiek kan zich in meerderheid vinden in de investering die dat vergt.

Dat werd donderdagavond duidelijk in de raadscommissie maatschappij en financiën. De huisartsen in het raadhuis nemen de praktijk van gepensioneerd huisarts Van Dorst (Slangenweg) er bij. Daarvoor zijn de praktijkruimtes in het raadhuis echter te krap bemeten.

Op de eerste verdieping is nog plaats, maar daar voelen de huisartsen niets voor. Patiënten met kinderwagen, rollators en scootmobielen zouden dan de trap of de lift moeten nemen en dat is erg onpraktisch, legde wethouder Ton Stam de raadscommissie uit.

Daarom is ruimte op de begane grond gezocht en gevonden. Het idee is nu de Wmo-ruimte daar kleiner te maken. Die wordt gebruikt door Versa, door sociaal wijkteam Laren en voor het Wmo-loket. Ook wordt de receptie een stuk richting ingang opgeschoven. Al met al ontstaat dan ruimte om voor de huisartsen twee behandelkamers en een spreekkamer te bouwen. Volgens de planning kan de verbouwing in februari beginnen. Die zal zo’n drie weken tijd vergen.

Voorwaarde is wel dat de ’huisbaas’ geld heeft voor de verbouwing. Vandaar dat wethouder Stam het plan voorlegde aan de commissie. Er werd hier en daar wat gesputterd, maar duidelijk werd dat later deze maand een meerderheid van de gemeenteraad het geld beschikbaar zal stellen.

Er is 180.000 euro nodig. Uit eindelijk betalen de huisartsen dat terug via de huur plus een jaarlijkse ’investeringsbijdrage’. Met de artsenpraktijk wordt een nieuw huurcontract voor tien jaar gesloten.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.