Premium

Feestelijke dag is ook een moeilijke dag voor de leerlingen van de - met drie lokalen - uitgebreide J.H. Donnerschool in Hilversum

’Alles wat aandacht krijgt groeit’ is het motto van de J.H. Donnerschool, vandaar deze symbolische handeling bij de opening. Op de foto locatiedirecteur Suzanne Dukel met een leerling.
© Foto: Studio Kastermans/Ben den Ouden
Hilversum

„Een feestelijke dag op deze school is ook een moeilijke dag”, valt locatiedirecteur Suzanne Dukel van de J.H. Donnerschool meteen maar met de deur in huis. „We zijn de kinderen hier al de hele week op aan het voorbereiden. Zodat ze precies weten hoe de dag eruitziet, wie er zijn en bij wie ze terechtkunnen. Dat helpt hen om overzicht te houden. Want ze begrijpen het wel, maar kunnen het niet plaatsen.”

Dukel doelt met dat ’hier’ op de feestelijke opening van de extra ruimtes die de school deze zomer heeft gekregen en die gistermiddag officieel zijn geopend door de Hilversumse wethouder Annette Wolthers. De school voor speciaal onderwijs aan de Lopes Diaslaan 2 heeft flink wat vierkante meters erbij gekregen, doordat de gevel een stuk is opgeschoven. Daardoor zijn er drie extra (verdiepte) ruimtes gecreëerd: een kunst- en cultuurlokaal (’Het atelier’), een therapieruimte en een klaslokaal voor de kleuters.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.