FNV Gooi en Vechtstreek huldigt bonds-topper Kitty Jong; 25 jaar lid van FNV

FNV Gooi en Vechtstreek huldigt bonds-topper Kitty Jong; 25 jaar lid van FNV
© Foto Studio Kastermans / Ben den Ouden
Eemnes

Veertig jubilarissen van de vakbond FNV, afdeling Gooi en Vechtstreek, zijn dinsdagavond in het Eemnesser etablissement Eemland in het zonnetje gezet. Op zich niets bijzonders, want de bond heeft tweemaal per jaar zulke huldigingen. Maar deze keer bevond zich onder de jubilarissen ook een landelijk kopstuk van de bond, vicevoorzitter Kitty Jong. Zij kreeg een bondsspeld opgeprikt omdat ze 25 jaar lid is van de FNV.

De in Weesp woonachtige Jong maakt sinds 2017 deel uit van het landelijk bestuur van de bond. Zij is daar verantwoordelijk voor zorg, arbeidsomstandigheden, energiebeleid/duurzaamheid, diversiteit, sociale zekerheid en medezeggenschap/corporate governance. Tot haar aantreden bij de FNV was zij drie jaar gemeenteraadslid in Weesp met onder andere zorg, welzijn en werk en inkomen in haar portefeuille. Zij hield zich ook bezig met de decentralisatie van taken naar de gemeente, garantiebanen, minimabeleid en kinderarmoede.

Vanaf januari wordt Jong voorzitter van de Sociale Alliantie, een samenwerkingsverband van enkele tientallen organisaties die zich inzetten tegen armoede in Nederland en voor sociale rechtvaardigheid.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.