Premium

Eigenaar koffiehuis woedend om sluiting door Hilversumse burgemeester: ’Het is geen drugspand’

Eigenaar koffiehuis woedend om sluiting door Hilversumse burgemeester: ’Het is geen drugspand’
Midi is nu gesloten en verzegeld.
© foto Caspar Huurdeman
Hilversum

Woest is Midi-eigenaar Majid al Hannasi. Zijn koffiehuis aan de Kleine Drift werd zaterdagavond gesloten door de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes na een drugsvondst. Volgens Al Hannasi was dat echter van een klant: „Het is geen drugspand.”

„De burgemeester wil goed op het plaatje staan, maar hij moet wel eerlijk zijn”, reageert Al Hannasi woedend op de sluiting van zijn horecatent. „Zaterdag viel de politie met acht á negen man binnen. Met bivakmutsen en alles. Ze hebben urenlang het hele pand onderzocht, maar niets gevonden. Ja, uiteindelijk een rolletje of tien, twaalf harddrugs in de jaszak van een klant, maar niets bij ons.” De grote hoeveel drugs die volgens de gemeente werd gevonden, ontkent hij. „Nee, dat is echt niet waar. Ik heb het op camerabeelden. Ze hebben alleen de rolletjes gevonden in de zak van een klant. Bij ons was niets. Zelfs geen apparatuur, zoals een weegschaal”, aldus Al Hannasi.

Ook de twee personen zonder verblijfsvergunning waren klanten. „Ze zaten thee te drinken en waterpijp te roken. Ze zijn aangehouden ja, maar werden later weer vrijgelaten”, weet de horeca-ondernemer. De illegale tabak die werd gevonden was ook niet van hem. „Dat lag in de auto van een andere klant. Ja, dat was wel illegaal, er was geen belasting over betaald. Het is zeg maar hetzelfde als dat je vuurwerk in België koopt. Maar nu ging het om tabak voor een waterpijp.”

De klachten van de buurt over overlast en intimidatie herkent hij niet. „Ik heb altijd gezegd: mocht je een klacht hebben, kom dan gewoon langs. Er is één persoon langs geweest. De auto’s die over straat scheuren? Dat heb je overal. Mensen trekken gewoon snel op, dat zijn geen klanten van mij. En de auto’s die overal op straat geparkeerd staan, zijn van klanten van de snackbar hier tegenover. Zodra ze voor mijn zaak op de stoep staan, loop ik naar buiten om te zeggen dat dat niet de bedoeling is”, legt Al Hannasi uit.

Hij heeft dan ook gebeld met de gemeente. „Maar de mevrouw aan de telefoon zei dat als er drugs in mijn koffiehuis gevonden wordt, dat het dan niet uitmaakt van wie het is. Dat vind ik wel lekker makkelijk. Als ik met drugs in mijn jas de kroeg in loop, kan ik zo de hele Groest wel sluiten. Niet dan?”, verzucht de ondernemer.

Volgens Al Hannasi staat alles op camerabeelden. Ook de vondst van de drugs in de jaszak van een klant. „Die beelden heb ik aangeboden aan de gemeente. Ze willen er niets mee. Maar mijn zaak is nu dicht. Ik moet nu morgen een uitkering aanvragen.” Hij heeft een advocaat in de hand genomen. „Ik ga met hem de beelden bekijken en dan kijken wat mogelijk is. Ik mag nu ook bijvoorbeeld het pand niet naar binnen de komende zes maanden, maar er staan allemaal spullen. En ik krijg mijn vergunning ook niet terug. Daar gaan we naar kijken.”

Zowel een woordvoerder van de gemeente als van de politie wil niet in ’details treden’ over de vondst zolang het onderzoek loopt. Wel benadrukt de zegsvrouw van Hilversum dat Al Hannasi in bezwaar en beroep kan gaan tegen het besluit.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.