Blaricum huldigt ’strandschuimers’; Van der Velde en Schiltmans Vrijwilligers van het Jaar 2019

Herman van der Velde (links) en Theo Schiltmans (rechts) zijn de Blaricumse vrijwilligers van het jaar.
© Foto Studio Kastermans
Blaricum

Iedere ochtend zijn ze paraat op het Blaricumse strand: Herman van der Velde en Theo Schiltmans. Niet voor een frisse duik of voor een bakkie koffie bij Blaricum Beach, maar om de boel op te schonen. Daarvoor werden zij vrijdagavond beloond.

Kilo’s zwerfvuil viste het Blaricumse duo inmiddels uit het zand. Dankzij Van de Velde en Schiltmans badderde Blaricum een hele zomer lang op een schoon strand. Voor die niet geringe prestatie werden de heren gisteravond in het zonnetje gezet op de jaarlijkse Vrijwilligersavond van de gemeente Blaricum in het Vitus. Ze werden er gehuldigd als ’Vrijwilligers van het Jaar 2019’.

Uit handen van wethouder Gerard Knoop ontvingen de twee een trofee en een cheque van vijfhonderd euro die zij mogen besteden aan een zelfgekozen doel dat de Blaricumse gemeenschap ten goede komt. De aanmoedigingsprijs (vrijwilligers onder 25 jaar) ging naar Gerard Visser en Kas den Elzen. Zij kregen een oorkonde en een cheque van 250 euro voor hun inzet en betrokkenheid bij de reddingsbrigade.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.