Zorgen bij PvdA Hilversum over nieuwbouwplannen aan de Kerkbrink: ’Prijzen van woningen postkantoor te hoog’

Archieffoto van oude postkantoor in Hilversum
© Hans Hoogenboom
Hilversum

De Hilversumse PvdA zet vraagtekens bij de prijzen van de 21 nieuw te bouwen koopwoningen in het oude postkantoor aan de Kerkbrink. „Dit is goed nieuws en de foto’s zien er mooi uit, maar de prijzen en beschrijvingen deden ons wel even schrikken”, aldus raadsleden Femke van Drooge en Jacqueline Kalk in een brief aan het college van B en W.

„Een ’middelgrote’ woning van 60 m2 wordt voor een vraagprijs vanaf drie ton verkocht. Dat zijn de goedkoopste woningen. De rest van de prijzen loopt op tot ruim zeven ton”, aldus de fractie. „Het postkantoor is ongetwijfeld een prachtige locatie om te wonen, maar de PvdA vindt deze prijzen buitengewoon hoog.”

Woonvisie

Wat de PvdA vooral tegen de borst stuit is dat het college volgens de oppositiepartij positief heeft geadviseerd op de bouwplannen, met de voorwaarde dat minimaal een derde van de te ontwikkelen woningen in het middeldure segment vallen, zoals in de Woonvisie vermeld.

„In de meest recente woonvisie die de raad heeft vastgesteld, wordt een middeldure koopwoning omschreven als een woning van tussen de 180.000 en 200.000 euro”, zo stelt de partij nu. „Geen enkele woning van het oude postkantoor valt in deze prijscategorie. Ook volgens de oudere lokale woonvisie wordt er onder de norm van een derde middelduur gebouwd. Dit is dus niet conform de voorwaarden die het college heeft gesteld aan de ontwikkeling.” Vandaar dat er door de raadsleden vragen zijn gesteld aan het college.

Van Drooge en Kalk willen onder meer weten of het college iets gedaan heeft om de ontwikkelaar aan deze afspraken en voorwaarden te houden en of burgemeester en wethouders weten waarom er geen rekening is gehouden met de eisen vanuit de Woonvisie. Daarnaast wil de PvdA weten of er plannen zijn om afspraken of regels op te stellen om de prijs/kwaliteit-verhouding met betrekking tot woonoppervlakte te verzekeren voor andere nieuwbouw in Hilversum, om eerdergenoemde situaties te voorkomen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.