Veel illegaliteit op Gooimeer Zuid; spullen voor grootschalige illegale hennepteelt aangetroffen waaronder geldtelmachine

Veel illegaliteit op Gooimeer Zuid; spullen voor grootschalige illegale hennepteelt aangetroffen waaronder geldtelmachine
Naarden

In twee bedrijfspanden op bedrijventerrein Gooimeer Zuid in Naarden zijn spullen bedoeld voor grootschalige illegale hennepteelt aangetroffen.

Het gaat onder andere om filters, lampen, ventilatoren en plantenvoeding. Ook werd een geldtelmachine gevonden. Of deze vondsten ook tot sluiting van de twee bedrijven leidt, is nog onduidelijk. De gemeente wil voorlopig niet meer kwijt dan dat ze handhavend optreedt.

De twee bedrijven liepen tegen de lamp tijdens een integrale controleactie vorige maand, waarvan nu de voorlopige resultaten bekend zijn gemaakt. In totaal werden 16 bedrijven door gemeente, politie, brandweer, douane, UWV en andere diensten gecontroleerd. Deze bedrijven waren in samenspraak door de tien betrokken instanties geselecteerd.

Bij zeven andere bedrijven werden ook overtredingen geconstateerd. Zo begingen enkele bedrijven milieuovertredingen onder meer voor het afvoeren en opslaan van gevaarlijke afvalstoffen. Daarnaast is twee keer uitkeringsfraude geconstateerd. In enkele gevallen wordt nog nader onderzoek gedaan in het kader van de Wet Minimumloon en minimum vakantiebijslagen, de Arbeidstijdenwet en de Wet Arbeid Vreemdelingen. Er zijn volgens de politie geen aanhoudingen verricht.

Deze jaarlijkse zogeheten handhavingsestafette heeft als doel de naleving van regels op het gebied van ruimtelijke ordening, brandveiligheid, openbare orde en veiligheid en milieu. Bedrijventerreinen hebben daarbij de nadrukkelijke aandacht van de overheid. Door de soms afgelegen ligging, de betrekkelijke anonimiteit waarin geopereerd kan worden en de doorgaans goede toegangswegen, kunnen bedrijventerreinen een aantrekkingskracht hebben voor zaken die het daglicht niet verdragen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.