Premium

Geen kermis in Bussum dit najaar, exploitanten kiezen voor Saoedi Arabië

Geen kermis in Bussum dit najaar, exploitanten kiezen voor Saoedi Arabië
Bussum

De najaarskermis in Bussum gaat niet door. ,,De kermisexploitanten hebben een lucratieve aanbieding uit het buitenland aanvaard’’, laat een woordvoerder van de gemeente Gooise Meren weten.

De gemeente Gooise Meren ’betreurt het dat de kermis wordt afgelast’, luidt de officiële mededeling. ’Het college gaat er vanuit dat de voorjaarskermis doorgang zal vinden’. De woordvoerder voegt daar nog aan toe dat het ’jammer is voor de kinderen’.

De najaarskermis stond gepland voor het weekend van 18 tot en met 21 oktober. Het afgelasten van de kermis heeft niets te maken met de ongeregeldheden tijdens de laatste twee kermissen.

Tommy Boesveld, de man die al jaren de Bussumse kermissen organiseert kan de liefhebbers van de kermis geruststellen: ,,De voorjaarskermis gaat gewoon door’’, belooft hij. ,,Een aantal exploitanten kreeg een aanbod uit Saoedi-Arabië dat ze niet konden weigeren.

Daardoor werd het voor mij onmogelijk nog een complete en aantrekkelijke kermis neer te zetten. Dan is het beter om dan maar voor een keer ’niet’ te kiezen, dan voor een kermis zonder funhouse, booster, of vliegend tapijt. Door de kleinschaligheid van de Bussumse kermis is een vervanging ook niet een-twee-drie te vinden’’, weet Boesveld uit ervaring.

Vanwege de ongeregeldheden tijdens de laatste twee kermissen heeft hij nog wel even getwijfeld of de kermis dan toch niet in afgeslankte vorm door moest gaan. ,,Je wil ook geen gezichtsverlies lijden dat het lijkt alsof je vanwege de problemen de handdoek werpt.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.