OM eist vijf maanden cel tegen aanrander uit Huizen

Huizen

Wegens aanranding en diefstal met geweld is dinsdag tegen de 35-jarige Mohammed Z uit Huizen vijf maanden gevangenisstraf geëist waarvan het grootste deel voorwaardelijk. Ook eiste het OM een verplichte behandeling en een contactverbod met het slachtoffer.

Z. is een patiënt van een kliniek in Huizen. Hij bood in de rechtbank in Utrecht zijn excuses aan. De verdachte kwam zijn slachtoffer vier maanden geleden toevallig tegen. Hij kon zich niet beheersen en hij betastte de vrouw. Een andere vrouw maakte foto's van het incident. Z. dwong die vrouw haar telefoon af te geven.

De verdachte zat sindsdien al twee weken in voorarrest. Hij verblijft nu tijdelijk in een kliniek in Hilversum. Het gaat nu beter met Z. , omdat hij zijn medicijnen weer gebruikt. Hij werkt ook als afwasser. Het slachtoffer van de aanranding vroeg ook een schadevergoeding. Ze had een paar dagen haar beroep als schoonheidsspecialiste niet kunnen uitvoeren. Ze is nog steeds bang, want de vrouw is ervan overtuigd dat zij de verdachte kort geleden langs haar bedrijf in Huizen heeft zien lopen. Ze vroeg om een contactverbod.

De verdachte beloofde in de rechtbank dat hij die straat in Huizen zal mijden. Volgens zijn advocate zou Z. dit slachtoffer niet eens herkennen. De verdediging vroeg om een iets lagere straf, omdat de rechtbank mee zou moeten wegen dat Z. al een tijdje geen medicijnen kreeg toen hij de fout in ging.

Uitspraak: 22 oktober.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.