Premium

Vier luxe villa’s in Engelse Tudorstijl aan Utrechtseweg in Hilversum

Vier luxe villa’s in Engelse Tudorstijl aan Utrechtseweg in Hilversum
Plan voor vier luxe villa’s aan de Utrechtseweg in Hilversum.
© illustratie: brummelhuis
Hilversum

Na tientallen jaren braak gelegen te hebben is er eindelijk een serieus bouwplan voor de lap grond aan de Utrechtseweg in Hilversum tussen de Diependaalselaan en de rotonde bij hotel Lapershoek.

Vier luxe villa’s heeft projectontwikkelaar Brummelhuis bedacht voor die plek, ingeklemd tussen luxe appartementencomplexen. ’Hoffelijk Hilversum’ heet het project dat bestaat uit twee geschakelde woningen en twee vrijstaande huizen. Het is een ontwerp in de zogeheten Engelse Tudorstijl. Die kenmerkt zich door houten elementen en stucwerk op de gevel.

,,Past goed bij het Gooi”, zegt projectontwikkelaar Marcel Jansen van Brummelhuis. ,,Je ziet deze stijl op veel plekken in de regio. Een beetje traditioneel, klassiek. Het zijn geen woningen voor ouderen, maar mooie ruime eengezinswoningen met een flnke tuin.”

Prijzen

Begin dit jaar is al met de omwonenden gesproken over de plannen voor Hoffelijk Hilversum. Volgens Jansen is het ontwerp goed ontvangen. ,,Het terrein ligt al heel lang braak. Wat er ooit stond? Ik geloof niets.” Aannemersbedrijf Kamphuis hoopt in de eerste helft van volgend jaar te kunnen starten met de bouw. Prijzen zijn nog niet bekend. De bouwvergunning moet nog rond komen. De bestemming van het gebied is nu hoogbouw en moet laagbouw worden. Ook heeft de gemeente de ontwikkelaar gevraagd naar de stikstofuitstoot. ,,Die berekening laten we nu maken”, aldus Jansen. Via de website hebben de eerste belangstellenden voor een van de vier villa’s zich al gemeld.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.