Het station van Hilversum krijgt alle kleuren van de regenboog

Het station van Hilversum krijgt alle kleuren van de regenboog
De medewerkers van de Gemeentewerf aan de 1e Loswal omarmen de Regenboogweek.
© foto gemeente hilversum
Hilversum

In veel gemeenten ligt een zebrapad in regenboogkleuren in het centrum om te laten zien dat je er mag zijn wie je bent en mag houden van wie je wil. In Hilversum krijgt een andere opvallende plek de symbolische kleuren. De gevel rond de hoofdingang van het station verschiet woensdag tijdelijk van kleur.

De blauw-wit gestreepte tegelmuur wordt dan beplakt met alle kleuren van de regenboog. Ideetje van de NS. Hilversum maakt zich op voor de Rainbow Week die vrijdag 11 oktober start tijdens Coming Out Dag en 18 oktober eindigt met een groot feest in De Vorstin.

De week is bedoeld om de zichtbaarheid en acceptatie van de LHBTI+gemeenschap te vergroten. De letters en het plusteken staan voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse conditie.

Gymnasium

De Regenboogweek wordt in Hilversum gevierd met allerlei activiteiten. Vrijdag wordt het startsein gegeven bij het Raadhuis waar burgemeester Broertjes, lhbti-wethouder Karen Walters en COC-voorzitter Astrid Oosenbrug de regenboogvlag hijsen. Daarna fietsen wethouder en voorzitter langs het Gymnasium, Roland Holst College en Gooise Praktijkschool om daar vlaggen te hijsen.

Het station van Hilversum krijgt alle kleuren van de regenboog

,,We hebben zoveel mogelijk beheerders van gebouwen gevraagd om die dag ook mee te doen”, zegt een woordvoerster van de gemeente. De Gemeentewerf greep die oproep aan om haar onderkomen aan de 1e Loswal in regenbooglicht te zetten.

Ook de vlag wappert er inmiddels om te benadrukken dat ze achter het thema staan. Wethouder Walters, motor achter de Regenboogweek in Hilversum, benadrukt dat het een feestje voor iedereen is. Zeker niet alleen voor lhbti+’ers. Het programma is uitgebreid.

Van een rugby clinic bij Rugby Club Hilversum en speciale films in het Filmtheater tot een Rainbow Bingo in Café Brabant aan de Noorderweg (’het gay en niet gay café van Hilversum, waar iedereen welkom is’). De week wordt 18 oktober afgesloten met een groot feest in De Vorstin, het Hillywood Rainbow Ball. Mét dragqueenshow.

Het complete programma staat op: www.livehilversum.nl/rainbowweek

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.