Premium

Larens Behoud probeert burgemeester Nanning Mol te ’annexeren’

Larens Behoud probeert burgemeester Nanning Mol te ’annexeren’
De site van Larens Behoud, maandagavond.
Laren

De grootste coalitiepartij in Laren, Larens Behoud, heeft een poging gedaan de nieuwe burgemeester, Nanning Mol, voor zichzelf ’in te pikken’.

Maandagvond was het te zien op de website van Larens Behoud. Onder het kopje ’Van de burgemeester’ prijkte een in de ik-vorm gesteld verslagje dat burgmeester Mol had gemaakt van de uitreiking van de gemeentelijke eremedaille aan de Stichting Oude Landbouwgewassen Laren (SOLL), afgelopen week in t’ Bonte Paard. Onder het stukje met foto stond de vermelding ’Bron: Nanning Mol’. Was Mol een week na zijn aantreden een rubriekje begonnen ten behoeve van de grootste parij in de gemeenteraad? Het leek er sterk op.

Gepast?

Gevraagd of hij ’dit gepast acht in zijn rol als boven de partijen staande voorzitter van raad en college’, laat Mol ontkennende antwoorden. ,,Larens Behoud heeft het bericht gekopieerd van de Facebook-pagina van de burgemeester’’, aldus de woordvoerster. ,,Natuurlijk schrijft hij niet rechtstreeks voor één politieke partij, want hij is burgemeester van alle inwoners en staat boven de partijen. Inmiddels hebben we ze (Larens Behoud, red.) gevraagd of ze er een bronvermelding bij willen plaatsen om verwarring te voorkomen.’’

Dinsdagmiddag was het stukje ’Van de burgemeester’ verdwenen van de website van Larens Behoud.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.