Premium

Blaricumse gaat met ouderen sportief doen op de step: ’Het moet gaan om het genieten’

Blaricumse gaat met ouderen sportief doen op de step: ’Het moet gaan om het genieten’
Je kunt hard op de step, maar dat is niet wat Marion Duijsens voor ogen staat met haar stepclub.
© STUDIO KASTERMANS/BEN DEN OUDEN
Blaricum

Jaren geleden maakte de Blaricumse Marion Duijsens bij toeval kennis met de step en sindsdien heeft die tweewieler haar niet meer losgelaten. Nu zij met pensioen is, heeft ze eindelijk tijd om een plan waar ze al jaren op broedt, werkelijkheid te laten worden. Ze gaat steppen met mensen die het leuk vinden om op een relaxte manier buiten in actie te komen.

’Op de step, op de step, ben zo blij dat ik hem heb’, zong Wim Sonneveld in de legendarische tv-serie ’Ja zuster, nee zuster’ al zo’n vijftig jaar geleden. Het zou het lijflied kunnen zijn van Marion Duijsens (66) uit Blaricum. Híj wilde ermee naar Purmerend. Dat is niet specifiek wat Marion Duijsens voor ogen staat, maar helemaal uitgesloten is het niet. De Blaricumse wil gaan steppen met mensen die op een leuke manier lekker gezond willen buitensporten.

,,Gewoon gezellig en ontspannen met elkaar op pad. Wekelijks mooie tochtjes maken, bouwen aan de conditie en de overigens vrij simpele techniek onder de knie krijgen. En dan om de zes of acht weken samen een uitje met de step naar een mooi natuurgebied of naar een historische stadje, of zo’’, legt Duijsens uit, die behalve in het onderwijs ook haar sporen verdiende in sportmassage en atletiektrainingen. Ze weet dus waar ze het over heeft.

De kiem voor het plan werd gelegd toen de Blaricumse kennis maakte met de step op een historische route door Amsterdam. ,,Dat vond ik zo leuk, dat we het later nog eens herhaalden tijdens een familie-uitstapje. Daar was ook mijn schoonzusje bij die een longaandoening heeft. Zelfs voor haar bleek het steppen goed te doen. Ik was altijd al van plan om na mijn pensionering iets met ouderen te gaan doen. Maar die ervaring bracht me op het idee van steppen met ouderen. Ideaal. Het haalt ze naar buiten om samen te bewegen.

Duijsens kocht zelf acht jaar geleden een step en legde in de afgelopen twee jaar steeds wat geld opzij om er meer te kunnen kopen. Ze heeft er inmiddels zes, die ze gaat inzetten voor deelnemers aan haar stepclubjes. Zo blijven de kosten voor de deelnemers laag. Zij betalen een tientje per keer voor het steppen onder begeleiding en daarbij is de step inbegrepen. ,,En als we een uitstapje gaan maken, passen die steps precies in mijn auto, zodat we met een auto kunnen volstaan.’’ Duijsens hoopt van start te kunnen gaan met twee groepjes van vijf personen.

Daarbij geldt slechts één regel: voor fanatiekelingen is geen plek. ,,Het moet gaan om het genieten. Daarom richt ik me op deelnemers vanaf 45 jaar. Daar is het streberige wel een beetje vanaf. Voor steppen op topsportniveau moet je niet bij mij zijn.’’

Meer info en aanmelden: 0617450017

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.