Premium

Plan sloop hooischuur en opstallen voor tien seniorenwoningen bij Soester polder

Plan sloop hooischuur en opstallen voor tien seniorenwoningen bij Soester polder
Impressie van het plan van RV&O.
Soest

RV&O heeft een bouwplan voor tien seniorenwoningen in voorbereiding op grond aan de Lange Brinkweg 69 vlakbij de polder, een van de meest geliefde plekken in Soest binnen de rode contouren.

Projectontwikkelaar Frank Rademaker mikt op de betaalbare klasse. Het gaat om twee rijtjes van vijf grondgebonden woningen met een binnentuin.

De huizen krijgen een grote woonkamer, badkamer en slaapkamer op de begane grond en een kleine tuin, en hebben een oppervlakte van ongeveer 130 vierkante meter.

De ligging is op een steenworp afstand van het centrum. Er is veel vraag naar, omdat de opzet past bij de wensen van de generatie op leeftijd. ,,Niet iedereen wil naar een appartement”, aldus Rademaker. De huizen zijn ook met weinig ingrepen geschikt te maken voor andere doelgroepen.

Hooischuur

Rademaker streeft ernaar om eind volgend jaar te starten met de bouw. Op dit moment staan er opstallen, een hooischuur en andere gebouwen.

,,We slopen meer dan dat we terugbrengen. Buiten de rode contouren brengen we groen terug en wordt er dus niet gebouwd”, aldus Rademaker.

Hij heeft van het college van Burgemeester en Wethouders toestemming gekregen om verder te gaan met de uitwerking. Binnenkort levert hij de stukken in voor de bestemmingsplanwijziging. Volgens een woordvoerder van de gemeente kan Soest een initiatiefnemer niet verplichten om voor een bepaalde doelgroep dan wel betaalbare woningen te bouwen. ,,Wel zullen wij als gemeente daarop aansturen”, aldus de zegsman. Dat is gelukt. De eigenaar van de grond blijft wonen in een huis voor de bouwplek. De brandweerkazerne zit ernaast.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.