Tweede klasse (zondag): FC Weesp terecht onderuit tegen titelkandidaat Kampong

Tweede klasse (zondag): FC Weesp terecht onderuit tegen titelkandidaat Kampong
FC Weesp kwam van een 0-4 achterstand nog wel terug tot 2-4, maar had toch weinig in de melk te brokkelen tegen een sterk Kampong.
© Archieffoto
Weesp

Vorige week sprak Maykel Tak nog de hoop uit te kunnen stunten tegen Kampong. De Utrechtse ploeg - in de ogen van de trainer een kandidaat voor de titel - gaf de thuisploeg daar geen kans toe en was dodelijk effectief: 2-4.

Trainers en spelers kijken vaak door een gekleurde bril. Men is ervan overtuigd dat er in bepaalde wedstrijden meer in had gezeten. Tak was opvallend eerlijk in zijn commentaar na afloop van het treffen met Kampong. ,,Het was een verdiende nederlaag.”

Nadat Kampong met 0-4 voor stond, leek FC Weesp wat beter in de wedstrijd te komen. ,,De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dat vooral was doordat zij wat gas terug namen. Dan oogt het wat beter voor jezelf, maar dat is een schijnvertoning. Wij zijn niet bij machte om ons te meten met een titelkandidaat als Kampong. Wij moeten ook realistisch zijn. Dit seizoen staat voor ons in het teken van handhaven.”

De score kreeg een dragelijker aanzien doordat Marcin Kmiecik, die terugkeerde in de basis nadat hij vorige week afwezig was vanwege een weekendje Praag, de 1-4 maakte. En ook Milan Geertsma zette zijn naam vlak voor tijd nog op het scorebord.

Na drie wedstrijden heeft FC Weesp pas een punt verzameld. ,,Op een gegeven moment gaat dit soort dingen wel tegen je werken. We hebben nog niet gewonnen en je kunt niet iedere week hetzelfde verhaal gaan houden. We hebben vertrouwen nodig en dat is te behalen door punten te pakken. Volgende week spelen we weer thuis, dan tegen DCG. Dan moeten we in mijn optiek minimaal een punt halen, dat is de opdracht.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.