Vrouwenvoetbal: ’koude douche’ voor ’t Gooi, SDO beloont zichzelf niet

Vrouwenvoetbal: ’koude douche’ voor ’t Gooi, SDO beloont zichzelf niet
De vrouwen van ’t Gooi (hier in actie tegen Olympia ’25) kregen tegen de reserves van Ter Leede voldoende kansen om het duel in het slot te gooien, maar faalden en kregen het deksel op de neus.
© Archieffoto
Hilversum

Na twee overwinningen op rij zijn de vrouwen van ’t Gooi op bezoek bij Ter Leede 2 tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan gelopen: 2-1.

Het feit dat de ploeg van Jaap Hofman vijf minuten voor tijd nog met 0-1 leidde, maakte het extra pijnlijk voor de Hilversumsen. ,,Een koude douche”, omschreef de coach het humeur.

Halverwege de eerste helft opende Lotte Smit de score, op aangeven van Julia Hofman. Ter Leede probeerde wel iets terug te doen, maar werd nauwelijks tot niet gevaarlijk. In de tweede helft kreeg ’t Gooi meer dan genoeg kansen om de score uit te breiden, maar dat gebeurde niet. In de absolute slotfase kregen de bezoekers het deksel op de neus, toen Ter Leede eerst een dubieuze strafschop verzilverde en vervolgens tot overmaat van ramp ook nog eens de winnende maakte uit een vrije trap: 2-1. ,,Het was heel stil in de bus”, besloot Hofman.

De vrouwen van SDO gingen op bezoek bij Velsen in een doelpuntrijk duel onderuit: 4-3. De Bussumsen begonen sterk en kwamen op voorsprong via Eva van Joolen. Velsen kwam vervolgens driemaal op rij tot scoren, maar nog voor rust verzorgde Emily Poot vanaf elf meter de aansluitingstreffer. In de tweede helft deed Velsen-sterspeelster Rona Mostert SDO toch weer pijn. ,,Daarna kregen we grote kansen die we hadden moeten maken, maar ik ben trots op wat mijn team heeft laten zien”, aldus Richard Buisman, die Lotus Posthumus nog de 4-3 zag maken.

Meer nieuws uit Sport Regionaal