Premium

Tweede klasse (zondag): nieuwe trainer René van der Kooij positief verrast door SO Soest

Spelers van SO Soest vieren de ietwat gelukkige 1-0 van Jordy Stins (20), één van de grote uitblinkers in de ploeg van René van der Kooij.
© Foto Studio Kastermans/Ben den Ouden
Soest

Met een klinkende zege op zak, de maximale negen punten uit drie wedstrijden en een hoop zelfvertrouwen reist SO Soest over zes dagen af naar Utrecht, waar het in Kampong één van de titelkandidaten in de tweede klasse B treft. Gisteren werd na rust gedecideerd afgerekend met de tot dan toe ongeslagen promovendus Theole. Het werd aan de Bosstraat 5-0, een uitslag die vrijwel niemand halverwege voor mogelijk hield.

Zeker Soest-coach René van der Kooij niet, die het na de wedstrijd dan ook had over een geflatteerde overwinning. ,,Ik vond dit een heel goede tegenstander, de beste die we tot nu toe hebben gehad. Tactisch goed, ze hebben het ons in de eerste helft echt heel moeilijk gemaakt. Maar na wat omzettingen in de rust kregen we de controle over de wedstrijd. We zijn in de tweede helft eigenlijk niet meer serieus in gevaar geweest en hebben ook nog eens goed gebruik gemaakt van de ruimtes die er kwamen. Met mooie goals als gevolg. Mijn elftal heeft me positief verrast, is misschien wel verder dan ik voor vanmiddag had gedacht.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Video uitgelicht