Met de hele familie met korting in de bus door Gooi en Vecht in oktober

Leander Mascini
Bussum

De komende weken kan de hele familie op een buskaart van een tientje de Gooi en Vechtstreek door.

De familiedagkaart van Connexxion is van 10 tot 31 oktober met korting te verkrijgen, normaal kost een kaart 14 euro. De familiekaart is de hele dag te gebruiken door twee volwassenen en maximaal drie kinderen van vier tot en met elf, of één volwassene met maximaal vijf kinderen uit eerdergenoemde leeftijdscategorie.

De familiedagkaart kan niet gebruikt worden in de spits. Op doordeweekse dagen kan hij vanaf 9.00 uur gekocht worden bij de buschauffeur. In het weekend is de kortingskaart wel de hele dag te gebruiken door (groot)ouders en kinderen.

De actie geldt voor de de vervoersgebieden Noord-Holland Noord, Haarlem-IJmond en Gooi en Vechtstreek, met uitzondering van de bussen 59, 244, 255, 300, 340, 346 en 356. Overstappen op een andere regio als Amstelland Meerlanden, kan niet met de kaart. Daar moet dus opnieuw voor ingecheckt worden. De kortingskaart geldt ook niet voor nachtbussen en voor de Connexxion-bussen op Texel.

Omdat de kaart vaak wordt gebruikt door kinderen die met hun (groot)ouders een dagje weg gaat, heeft Connexxion een spelletje in elkaar gezet. Via de website busnummers.nl hoeven jonge reizigers zich niet te vervelen. In een quiz leren ze van alles over de bus en de reis.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.