Derde, vierde en vijfde klasse (zondag): Nederhorst en UVV scoren erop los volgens ’ABBA-systeem’

’s-Graveland, hier in actie tegen Real Sranang, kende een lastige middag op bezoek bij De Meer en verloor met 3-0.
© Archieffoto
Hilversum

Derdklasser Nederhorst kwam op eigen veld niet verder dan een 4-4 gelijkspel tegen UVV. Het scoreverloop ging als in een ABBA-penaltyserie, waarbij de thuisploeg het bal mocht starten.

De Bergers kwamen op voorsprong via Job van Wijk. Na rust hielpen twee eigen doelpunten de bezoekers aan de leiding. In een mum van tijd was die achterstand echter alweer omgezet in een voorsprong, met dank aan Tijmen Blok en Jeffrey Terlien.

Nadat UVV vervolgens ook voor de tweede keer voor was gekomen werd het in blessuretijd nog gelijk door Steven Stijvers. ,,Het was een heel rare wedstrijd, waarin zij niet zo eens heel veel kansen creëerden”, vond Nederhorst-trainer Wesley Geerlings.

In dezelfde afdeling kende ’s-Graveland een lastige middag bij De Meer: 3-0. Na de eerste kans van de bezoekers lag de bal er in de daaropvolgende counter direct aan de andere kant in. De ploeg van Leon Roorda kon de wedstrijd daarna niet omkeren. ,,We kwamen wat tekort in de duels en de passing. Daarmee was het een terechte uitslag.”

Nadat de eerste wedstrijd werd gewonnen, verloor de promovendus twee keer op rij. ,,Een kwestie van accepteren, op naar volgende week.”

Geinburgia haalde op bezoek bij Kismet het eerste punt binnen: 3-3. De vierdeklasser kwam eerst achter, maar kwam voor rust nog langszij via een kopbal van Mario van Leijen. Na het neerhalen van een doorgebroken aanvaller kreeg de keeper van Kismet rood en zette Elis Halep de Driemonders vanaf de stip op voorsprong.

Met zijn tienen nam de thuisploeg vervolgens toch weer een voorsprong, maar winnen deden de Utrechters niet, met dank aan een rake vrije trap van Remco Gietermans. ,,Al met al houd ik een goed gevoel over aan dit gelijke spel”, aldus trainer Peter van Buuren.

In de vijfde klasse ging Allen Weerbaar opnieuw hard onderuit, dit keer bij OSC: 5-1. Na de degradatie van vorig seizoen kennen de nog altijd puntloze Bussumers ook deze jaargang een uiterst moeizame start.

Een resultaat behalen lukte AW dus ook tegen OSC niet, maar een lichtpuntje was wel dat eindelijk het eerste doelpunt van het seizoen kon worden bijgeschreven: Musa Sahin redde vanaf elf meter de eer. ,,Volgende week hopen we op beter, helaas misten we veel spelers en moesten we aanvullen vanuit het tweede en het derde,” aldus voorzitter Osman Ulu.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Video uitgelicht