Tweede divisie: IJsselmeervogels zonder centje pijn richting derby

Ahmed el Azzouti was ook tegen GVVV weer belangrijk met de openingstreffer.
© Archieffoto
Veenendaal

De manier waarop IJsselmeervogels met speels gemak thuisploeg GVVV aan de kant zette, moet het vertrouwen aan de rode zijde van De Westmaat voor de derby van volgende week tegen aartsrivaal Spakenburg alleen maar hebben doen toenemen. IJsselmeervogels lijdt sowieso amper een centje pijn nu het met negentien punten uit zeven duels de ranglijst redelijk soeverein aanvoert.

,,Ik had niet verwacht dat het zo makkelijk zou gaan”, was trainer Ted Verdonkschot eerlijk. ,,Maar we werden wel een beetje in het zadel geholpen met die vrije bal en de strafschop. Het enige wat ik de jongens kwalijk kan nemen, is dat we na de 0-2 voorsprong in de eerste helft drie open kansen krijgen en die missen, waardoor we verzuimen het duel al direct te beslissen.”

GVVV stormde na de thee op zoek naar de aansluitingstreffer, maar doelman Jaimy Schaap was een aantal keer op zijn post. Zenuwachtig is Verdonkschot niet geweest. ,,Ik heb geen moment onrustig op de bank gezeten. Je weet dat de tegenstander alles op alles zet om er nog een wedstrijd van te maken, waardoor het gaat leven, maar dat hebben wij niet laten gebeuren. Een compliment naar de groep toe.”

IJsselmeervogels is als enige ploeg nog ongeslagen in de tweede divisie. Volgende week staat dus de burentwist met Spakenburg, dat afgelopen zaterdag juist voor het eerst deze competitie won (uit bij Noordwijk met 2-1), op het programma. IJsselmeervogels zal door velen als gedoodverfde winnaar van de derby aangezien worden, maar Verdonkschot gaat daar niet bij voorbaat in mee. ,,Wij moeten vooral naar onszelf kijken. Het is logisch dat zij de underdog zijn, gezien de posities op de ranglijst. Wij moeten ons voorbereiden op dezelfde manier zoals we dat het hele seizoen al doen en we gaan kijken waar we ze pijn kunnen doen. Natuurlijk is een derbyweek net even anders, maar ik denk dat mijn ploeg volwassen genoeg is om daarmee om te gaan.”

Verdonkschot geniet momenteel met volle teugen bij IJsselmeervogels. ,,Als je ziet hoe we met elkaar werken en wat we voor elkaar over hebben, dat is genieten. De laatste weken gaat het sowieso heel goed.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Video uitgelicht