Bomenkap voor HOV-busbaan bij Anna’s Hoeve bij Hilversum gestart

Eric Lorier
Hilversum

De bomenkap op Monnikenberg en Anna’s Hoeve bij Hilversum is maandagochtend zoals gepland van start gegaan.

Duizenden bomen moeten wijken voor de aanleg van een vrijliggende HOV-busbaan tussen Hilversum en Huizen, voor de Verlegde Weg over Anna’s Hoeve en voor de aanleg van een ecoduct en grondwallen.

De bomenkap speelt zich voor het overgrote deel af direct aan weerszijden van de spoorlijn tussen Hilversum en Baarn. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de provincie Noord-Holland.

De werkzaamheden zijn begonnen op Monnikenberg, vanaf Anna’s Hoeve gezien aan de andere kant van het spoor. Half november verplaatsen de activiteiten zich naar Anna’s Hoeve, aan de noordkant van het spoor.

Het werkterrein is afgezet met linten en waarschuwingsborden, om te voorkomen dat wandelaars te dicht bij de werkzaamheden in de buurt kunnen komen.

De kap van grote aantallen bomen is omstreden. Een door Hilversummer Jeroen Pater opgezette online-petitie tegen de kap op Anna’s Hoeve is inmiddels ruim 5.700 keer getekend. De protestactie is aan de late kant.

De vergunningen voor de kap zijn al lang en breed verleend. Een door de Vereniging Behoud Anna’s Hoeve aangespannen rechtszaak mocht ook niet baten.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.