Tweede klasse (zaterdag): Victoria lijdt voor het eerst puntenverlies, nederlagen voor Loosdrecht en BFC

Tweede klasse (zaterdag): Victoria lijdt voor het eerst puntenverlies, nederlagen voor Loosdrecht en BFC
Ivanildo Darson redde toch nog een punt voor Victoria, op bezoek bij Benschop
© Archieffoto
Hilversum

Het eerste puntenverlies voor Victoria is een feit. Na vijf achtereenvolgende zeges - drie in de beker, twee in de competitie - kwam de formatie van Robert Roest zaterdagmiddag voor eigen publiek niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Benschop.

De bezoekers openden razendsnel de score en trokken zich vervolgens massaal terug op eigen helft. Wat volgde was een eenzijdig wedstrijdbeeld: Victoria had de bal, maar wist de Benschopse muur niet te slechten. Tot een kwartier voor tijd, toen Ivanildo Darson alsnog de verdiende gelijkmaker tegen de touwen werkte. Victoria is door de remise niet langer foutloos, maar nog wel ongeslagen.

Loosdrecht deed zichzelf tekort door op eigen veld met 2-3 onderuit te gaan tegen De Meern. ,,We hebben het eigenlijk in tien minuten tijd voor onszelf verpest”, baalde Roy Versluis. Daarmee doelde de trainer op de eerste fase van de tweede helft, toen Loosdrecht na een 1-1 ruststand in rap tempo twee tegentreffers toeliet en opeens tegen een 1-3 achterstand aankeek. Dankzij een doelpunt van Luuk van Huisstede kwam Loosdrecht nog terug tot 2-3, maar een beter resultaat zat er toen al niet meer in. Aboubakr Ouaddouh had in de eerste helft de score al geopend. ,,We speelden met name voor rust erg goed, dat biedt perspectief”, besloot Versluis.

BFC ging op bezoek bij Maarssen met 3-1 onderuit. De thuisploeg maakte binnen een halfuur al het verschil door twee keer te scoren. BFC groeide in de wedstrijd en kwam dankzij Jostein Ohm terug tot 2-1, maar slaagde er mede door een ongelukkig fluitende scheidsrechter niet in een beter resultaat af te dwingen. Trainer Kwadjo Boateng weigerde evenwel de schuld bij de arbitrage te leggen: ,,Daar heb je soms mee te dealen. Dat is ons in dit geval niet gelukt.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal