Nerveus Spakenburg geeft het weer uit handen

SDO’er Van der Meer weert zich kranig in een duel met Pires Tavares van Spakenburg (eerder dit seizoen).

SDO’er Van der Meer weert zich kranig in een duel met Pires Tavares van Spakenburg (eerder dit seizoen).© Archieffoto

Jacob-Jan van de Groep
Volendam

Spakenburg gaf voor de tweede week op rij in de slotfase van de wedstrijd een zeker lijkende overwinning uit handen. Vorig duel ging het tegen Jong Sparta vijftien seconden voor tijd mis (2-2), nu maakten de beloften van FC Volendam in de 88ste minuut de gelijkmaker.

De bezoekers traden met een verdedigende speelwijze aan in Volendam en gokten daarbij op de counter via Jordi Bitter en Kevin Sterling. Dat resulteerde in de 0-1 van laatstgenoemde, ware het niet dat scheidsrechter Eijgelsheim floot voor hands van een Volendammer. Spakenburg kreeg daarop een strafschop, maar Marlon Versteeg zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Barry Lauwers. „Het was mijn derde penalty deze week. De eerste twee gingen erin, waardoor ik nu voor dezelfde hoek koos. De keeper ging al vroeg naar de hoek en ramde de bal uit zijn doel. Natuurlijk enorm balen”, aldus Versteeg.

De aanvaller, in Volendam op het middenveld acterend, haalde vlak na de rust zijn gram. Op aangegeven van Everton Pires Tavares, die een te korte terugspeelbal onderschepte, schoot de huurling van De Graafschap de 0-1 binnen. „Daarna kregen we genoeg kansen om het te beslissen, maar we verzuimen het af te maken. En dan weten we het weer niet vast te houden”, treurde Versteeg over de late gelijkmaker.

Doelman Leon ter Wielen ging vlak voor tijd onder de bal door bij een corner, waarna Micky van de Ven de 1-1 binnenkopte. „Hoeveel tikken kunnen we nog hebben?”, vroeg Versteeg zich hardop af. „We hebben zo snel mogelijk een zege nodig, voordat we nog meer tegen onszelf gaan voetballen.”

De eerste kans daarop is volgende week, als Spakenburg op de eigen Westmaat aantreedt tegen Noordwijk. „Een overwinning zou dan heel fijn zijn. Mede omdat we dan met een goed gevoel naar de derby kunnen”, keek de spits alvast vooruit naar de wedstrijd tegen rivaal IJsselmeervogels, op 12 oktober.

Versteeg houdt vertrouwen in een ommekeer. „We hebben meer dan genoeg kwaliteit en scoren ook voldoende. Het is wachten totdat het een keer onze kant op valt.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal