Boete voor man uit Muiden voor bedreigingen tijdens vlucht naar Schiphol, vliegtuig moest tussenlanding maken in Wenen

Wessel Mekking
Haarlem

Met hun gedrag aan boord van een Transavia-vlucht van Dubai naar Schiphol hebben vier passagiers zich schuldig gemaakt aan een daad van geweld. Een van hen is een man uit Muiden.

De Haarlemse rechtbank legde het kwartet dinsdag de boetes op.

Twee Rotterdamse zussen (27 en 32), een Amsterdammer (24) en een Muidenaar (23) zorgden tijdens de vlucht urenlang voor overlast. Ook bedreigden ze cabinepersoneel en medepassagiers verbaal, zo stelde de rechtbank vast.

Lees ook: Transavia-vliegtuig moest tussenlanding maken na ’daad van geweld’, boetes geëist tegen kwartet voor bedreigingen

Instructies van de crew en een laatste waarschuwing van de gezagvoerder werden in de wind geslagen. De piloot besloot een tussenlanding te maken in Wenen, waar de vier van boord werden gehaald.

De rechters nemen het de verdachten kwalijk dat het boordpersoneel uren met hen in de weer was, waardoor de veiligheid van het luchtvaartverkeer in gevaar was.

Maazen S. en Mohamed A. moeten een boete van 1800 euro betalen. De zussen Nora en Fadoua L. dienen 1300 euro te betalen. Ook moeten de vier Transavia 2142 euro vergoeden.

Hun advocaten hadden voor vrijspraak gepleit. Volgens hen was het onduidelijk wie van hun cliënten wat had gezegd. Ook de filmpjes die werden gemaakt tijdens de vlucht, waren niet ontlastend voor het kwartet, aldus de rechtbank.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.