Baarnse en zwangere vriendin uit Spaans hotel gezet: ’Stonden we daar in onze bikini’s’

Linda Vermeer en haar vriendin Marena.© Foto Caspar Huurdeman

Leander Mascini
Baarn

Na een stranddag stonden Linda Vermeer (44) uit Baarn en een zwangere vriendin voor een geblokkeerde kamerdeur in hotel Puente Real in het Spaanse Torremolinos. Ze hadden hun reis geboekt via de noodlijdende reisorganisatie Thomas Cook.

„We kwamen bij de kamer aan na een lekkere stranddag, maar de pasjes werkten niet. Zelfs na een paar keer proberen niet. Dus wij naar de balie beneden, moesten we naar de manager komen”, vertelt Vermeer.

En dat terwijl zij ’s ochtends nog geïnformeerd hadden. „Er was niets aan de hand, vertelde de touroperator. De Engelsen gingen wel naar huis, maar wij konden gewoon blijven”, vertelt de Baarnse.

Volgens de manager moesten ze zélf de rekening betalen. „Anders mochten wij niet in onze kamer. En konden wij dus ook niet bij de koffers. Stonden we naar in de lobby in onze bikini’s en strandkleding. Mijn vriendin en collega Marena is zwanger, dus het was geen pretje”.

De vriendinnen besloten Thomas Cook te bellen. „Maar na een uur hingen we nog in de wacht, dat schoot niet op. Toen ben ik maar gaan roepen dat ik de hele nacht op deuren zou gaan bonken. En toen na een paar uur kwamen ze vertellen dat we toch vannacht op onze kamer mogen slapen”, vertelt Vermeer.

Dinsdagochtend begint het verhaal echter opnieuw. „We moeten om 11.00 uur onze kamer uit. Dan moet er of garantie zijn van Thomas Cook, via de mail, dat er betaald gaat worden. En anders moeten we zelf betalen. Zo niet, dan mogen we er niet meer in.”

Thomas Cook Group in Groot-Brittannië diende in de nacht van zondag op maandag een faillissementsaanvraag in. De Nederlandse tak, die deel uitmaakt van de in Duitsland geregistreerde Europese activiteiten, is nog niet failliet. Wel neemt het bedrijf uit voorzorg geen nieuwe klanten meer aan. Ook schrapt Thomas Cook Nederland voor dinsdag alle vakantievluchten. Het is niet uitgesloten dat ook in Nederland een faillissement volgt.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.