Eerste aangepaste sportdag voor ouderen (55+) in Laren

Walking football, hier in het Telstar-stadion in IJmuiden.© Foto United Photos/Paul Vreeker

Ronald Frisart
Laren

Laren heeft de primeur: het eerste Oldstars Sport Festival voor 55-plussers vindt 25 september plaats bij voetbalvereniging SV Laren ’99 en hockeycub LMHC.

Belangstellende oudere mannen en vrouwen - vooral ook niet-leden van beide clubs - kunnen er terecht voor diverse sporten met voor ouderen aangepaste regels: walking rugby, tennis, walking hockey en walking football. Er wordt niet alleen in toernooivorm gesport, maar er worden ook ’clinics’ in de diverse takken van sport gegeven. Zo wordt bij LMHC een walking hockey-clinic gegeven door niemand minder dan oud-international en strafcorner-specialist Floris-Jan ’Boem Boem’ Bovenlander, zelf inmiddels 53 jaar.

Oldstars Sport is een project van het Nationaal Ouderenfonds. Behalve de sporten die volgende week in Laren aan bod komen, wordt in het kader van het Oldstars-project ook gedaan aan tafeltennis, walking handball, walking korfball en walking basketball.

Over het doel van het project zegt Corina Gielbert, directeur van het Nationaal Ouderenfonds: ,,Samen met sportbonden en -verenigingen zorgen we ervoor dat ouderen een leven lang met plezier kunnen blijven bewegen en zich verbonden voelen met de vereniging’’.

Vorig jaar is het Oldstars-programma in Nederland van start gegaan, na goede resultaten in onder meer Groot-Brittannië. De ouderenfonds werkt hierbij samen met ziektekosteverzekeraar Menzis en audiciënketen Van Boxtel. Het ouderenfonds heeft zich ten doel gesteld de komende twee jaar 180 nieuwe initiatieven voor ouderen te ontplooien in uiteenlopende takken van sport.

Het complete programma van het evenement in Laren is te vinden op de website oldstars.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.