Veel publiek verwacht in Hilversumse raadszaal: groot scherm voor deel toeschouwers debat wethouder Jaeger

Alle ogen zijn woensdagavond gericht op wethouder Jaeger.
© studio kastermans
Hilversum

De gemeente Hilversum verwacht ontzettend veel publiek bij het debat in de gemeenteraad woensdagavond over het Bing-onderzoeksrapport over het optreden van wethouder Jaeger (media, economie). Zelfs zo veel, dat ze een plan B hebben voor als de publieke tribune van de Raadszaal vol is.

Er wordt in de Burgerzaal een livestream van de gemeenteraadsvergadering getoond op groot scherm. Volgens een woordvoerster is de aanwezigheid van beveiligingsmensen standaard, er zijn geen extra mensen ingezet.

Een eerder druk bezochte gemeenteraadvergadering liep ietwat uit de hand. Tijdens de discussie over de herontwikkeling van het stationsgebied werd vanaf de publieke tribune veel lawaai gemaakt. Applaus voor tegenstanders van ’De Zeven Straatjes’, boegeroep voor voorstanders. Verschillende raadsleden hebben zich hier naderhand over beklaagd.

De vraag is of de publieke tribune zich woensdagavond rustig zal houden. Dan buigt de raad zich namelijk over het veelbesproken onderzoeksrapport over Jaeger.

Lees ook: Analyse: Grootste vijand van wethouder Jaeger woensdagavond is misschien wel Jaeger zelf

De Hilversumse wethouder ging in de fout door aan het college en de gemeenteraad niet actief te melden dat hij in maart 2017 bestuurder zou worden van de subsidie ontvangende Stichting Dutch Media Foundation, zo bleek uit het onderzoek.

Doordat hij meerdere bestuurlijke petten droeg, bestond het risico van misbruik en negatieve beeldvorming. De gemeenteraad zal moeten uitmaken of er politieke consequenties aan worden verbonden of niet.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.