Gezocht: een nieuwe naam voor het C&A-plein in Hilversum

Het C&A-plein in Hilversum.
© Archieffoto holland Media Combinatie
Hilversum

Nu C&A is vertrokken van het C&A-plein bij de Kerkstraat in Hilversum dringt de vraag zich op hoe het brinkje voortaan moet gaan heten.

Het pleintje bij de Kerkstraat en Schoutenstraat is eigenlijk naamloos, zo meldt een woordvoerster van de gemeente. En dat blijft zo. „Het C&A-plein krijgt geen andere naam. Dit is een naam die in de volksmond wordt gebruikt en het is geen officiële naamgeving”, meldt zij. Kerkstraat wordt gebruikt voor de adressering van de bedrijven aldaar.

Het C&A-plein heeft meer dan honderdvijftig jaar geleden wel een naam gehad, zo blijkt uit het Hilversumse straatnamenboek. In de 19de eeuw werd het ’Brink van Doets’ genoemd. Vernoemd naar Pieter Doets, een Hilversums raadslid met een grutterij aan de Kerkstraat 75. Het pand waar nu Tui zit. In 1880 werd de grutterij opgeheven waarna de naam van de brink ook langzamerhand uit de boeken verdween.

De verwachting is dat ook de naam C&A-plein zal vervliegen nu de kledingwinkel in het voormalige pand van V&D zit. De logica achter de naam verdwijnt immers. En daarmee werpt de vraag zich op hoe het brinkje straks moet gaan heten. Kiezen de Hilversummers om het plein opnieuw te vernoemen naar een grote ondernemer? Spreekt Hilversum straks over het Mediamarkt-plein? De BCC-brink? Of de Libris Boekhandel Voorhoeve-binnenplaats?

Wat natuurlijk ook kan is dat Hilversummers het plein gaan vernoemen naar een historisch figuur, misschien zelfs weer naar Doets om de cirkel rond te maken. Of wat te denken van ’de driehoek’, naar de vorm van het brinkje.

Opties genoeg. Daarom willen wij onze lezers mee laten denken over een nieuwe naam voor het plein. Suggesties kunnen gemaild worden naar redactie@gooieneemlander.nl. Laat ook vooral weten waarom juist deze naam geschikt is.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.