Alerte Hilversumse leidt politie via Marktplaats naar schuur vol gestolen fietsen aan de Kleine Drift

Foto ter illustratie
© Foto ANP
Hilversum

De politie heeft dankzij een oplettende Hilversumse een behoorlijk professioneel opererende fietsendievenwerkplaats aan de Kleine Drift opgerold.

Een veertigjarige Hilversummer is aangehouden en zit voorlopig vast. Hij wordt verdacht van heling van gestolen fietsen. Onduidelijk is nog of de man de gevonden fietsen zelf heeft gestolen, maar duidelijk is in elk geval dat hij de fietsen te koop aanbood.

Het balletje ging aan het rollen toen een 36-jarige Hilversumse zondagavond op Marktplaats haar gestolen fiets terugvond. De fiets was net een dag eerder gestolen. De Hilversumse maakte een afspraak met de verkoper om zeker te weten dat het inderdaad om haar fiets ging. Toen dit inderdaad zo bleek te zijn waarschuwde zij de politie.

Het bleek een goede zet. De politie nam een kijkje bij de verkoper en ontdekte in de schuur aan de Kleine Drift een compleet ingerichte werkplaats met in totaal vijftien fietsen die vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal. In de werkplaats lagen een slijptol, een betonschaar en diverse opengeslepen ringsloten.

De recherche doet nog onderzoek naar de herkomst van de fietsen. Van een deel is het framenummer verwijderd en van de fietsen waar nog wel een framenummer op te lezen was zijn vooralsnog geen aangiftes van diefstal teruggevonden in het politiesysteem. De politie hoopt dat slachtoffers van recente fietsendiefstallen zich op het bureau melden om alsnog aangifte te doen, liefst met zo veel mogelijk details over hun fiets, zoals uiterlijke kenmerken en framenummer.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.