HV Eemland knokt zich ook langs Feyenoord

HV Eemland knokt zich ook langs Feyenoord
Omringd door tegenstanders zoekt Tim Zwart naar het gaatje (hier in de eerste divisierentree tegen Aristos).
© Archieffoto
Rotterdam

HV Eemland heeft ook de tweede competitiewedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. In Rotterdam werd Feyenoord met 18-24 verslagen, waardoor de ploeg van Bessel Grift en John van Gulik na twee speelrondes gedeeld koploper is in de eerste divisie.

„Voor wat het waard is”, counterde Grift nuchter. „Natuurlijk is het lekker om met twee overwinningen te beginnen, maar in december gaan we pas de balans opmaken.”

De succescoach van de promovendus zag zijn ploeg uitstekend van start gaan, met een snelle 2-6 voorsprong tot gevolg. Doorpakken deed Eemland echter niet, waardoor Feyenoord zich terug kon knokken en halverwege zelfs aan de leiding ging: 11-8.

Toch trok Eemland in de tweede helft aan het langste eind. „In de rust hebben we enkele omzettingen gedaan en dat pakte goed uit”, concludeerde Grift. Dat bleek, want Eemland ging onder leiding van doelpuntenmachine Tim Zwart (9 goals) erop en erover. „We waren in de tweede helft veel creatiever en daardoor dominanter. We hebben het publiek in Rotterdam stil gekregen”, aldus Grift.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie