Spakenburg trekt aan kortste eind, debuterende Van Lopik (17) geniet én baalt [video]

Spakenburg trekt aan kortste eind, debuterende Van Lopik (17) geniet én baalt [video]
Spakenburg-aanvaller Kevin Sterling (hier in duel met AFC-verdediger Gévero Markiet).
© Archieffoto
Werkendam

Het officiële debuut van Hero van Lopik in de hoofdmacht van Spakenburg leverde zaterdag in Werkendam niet het resultaat op waarop de verdediger had gehoopt. Halverwege het topduel tegen Kozakken Boys verscheen de pas 17-jarige Spakenburger in het veld voor zijn plaatsgenoot Jasper Beekhuis, toen de stand 2-2 was. Na rust werd er nog twee keer gescoord maar niet door de bezoekers.

De tweede competitienederlaag op rij - vorige week gingen de Blauwen al onderuit tegen regerend kampioen AFC - betekende een flinke tegenvaller voor Spakenburg. En natuurlijk ook voor de zoon van Remco van Lopik, die als keeperstrainer ook bij de club betrokken is.

De nieuwkomer in de selectie van trainer John de Wolf was dan ook niet blij met het verlies op vreemde bodem. „Toch heb ik vandaag genoten”, sprak de rechtervleugelverdediger van Spakenburg, die af en toe ook op het middenveld verscheen. „Als je in het eerste mee mag doen, is dat altijd leuk.”

In de hoofdmacht van de tweededivisionist had Van Lopik nog niet in competitieverband geacteerd. „In de voorbereiding op het nieuwe seizoen heb ik wel al wat minuten in het eerste gespeeld, een keer of zes in oefenwedstrijden. Alleen tegen Eemdijk stond ik in de basis.”

De kans op een nieuw optreden voor Van Lopik in Spakenburg 1 diende zich vorige week al aan. „Normaal zou ik met het tweede meedoen. Maar Nathaniel Will was geblesseerd en daarom moest ik met het eerste mee.”

Op een invalbeurt had Van Lopik echter niet gerekend. „Ik was met de gedachte hierheen gegaan dat ik niet zou invallen.”

De Wolf deed echter al na de eerste 45 minuten een beroep op Van Lopik. „Ik heb Hero ingebracht als controleur en rustpunt”, verklaarde de trainer zijn besluit om verdediger Beekhuis door Van Lopik te vervangen.

In het eerste half uur lang van de tweede helft pakte dat goed uit en bleef de 2-2 op het scorebord staan. In de 75ste minuut ging het echter fout in de defensie van Spakenburg en kon de volkomen vrijstaande Frenk Keukens de thuisploeg voor de tweede keer aan een voorsprong helpen: 3-2.

4 minuten later was ook nummer vier voor Kozakken Boys een feit. Alleen bij dat laatste doelpunt bekende Van Lopik zich een beetje schuldig te voelen. „Bij die 4-2 viel er een gat en was ik net te laat om dat dicht te lopen.”

Daarvan profiteerde Royston Drenthe, de van Sparta Rotterdam overgekomen verdediger die zijn debuut voor Kozakken Boys maakte, optimaal. Met een gave voorzet bediende de 32-jarige oud-speler van Real Madrid zijn nieuwe ploeggenoot, Kay Tejan.

Hoewel Van Lopik zich die vierde treffer van Kozakken Boys dus enigszins aanrekende, was de piepjonge debutant over zijn optreden redelijk tevreden. „Ik startte niet goed maar naarmate de tweede helft vorderde, ging het steeds beter. Dit smaakt naar meer.”

Kozakken Boys-Spakenburg 4-2

37. Tejan 1-0, 41. Veenhoven 2-0, 43. Versteeg 2-1, 45+2. Castien 2-2, 75. Keukens 3-2, 79. Tejan 4-2.

Opstelling Spakenburg: Ter Wielen, Beekhuis (46. Van Lopik), Beijer, Werkman (23. Van der Neut), Vreekamp, Versteeg (60. Bitter), Castien, Sterling, Pires Tavares, Ghaddari, De Zwart.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie