Tweemaal Zes buigt diep voor titelkandidaat HKC

Tweemaal Zes buigt diep voor titelkandidaat HKC
TZ-doelpuntenmaker Geert Drost (hier tegen Sporting Delta afgelopen seizoen).
© Archieffoto
Korfbal

Bij de start van de veldcompetitie verloor Tweemaal Zes zaterdagmiddag voor eigen publiek van HKC uit Hardinxveld-Giessendam: 12-28. „De tegenstander was vandaag een paar maatjes te groot”, zag ook coach Arjen van Ginkel.

Afgelopen seizoen degradeerde TZ vanuit de hoofdklasse naar de overgangsklasse. Een aantal oudgedienden stopte hierna met korfballen, of gaf aan lager te willen spelen. Voor dit seizoen mikt de ploeg uit Maartensdijk op een plek in de middenmoot. Van Ginkel: „Gemakkelijk zal dat niet worden. Nieuwe spelers moeten zich aanpassen en de ploeg moet hierdoor aan elkaar wennen. Desondanks hebben wij een prima voorbereiding achter de rug, waarin we onder meer van hoofdklasser Rohda wonnen.”

Bij zijn openingswedstrijd in de overgangsklasse B had TZ zaterdag echter geen schijn van kans tegen HKC. „Dit is in mijn ogen een van de kandidaten voor het kampioenschap. Er spelen bij HKC maar liefst vijf spelers die afkomstig zijn van het op het hoogste niveau spelende PKC”, blikte Van Ginkel na de nederlaag in Maartensdijk terug.

Hij hield dan ook op voorhand rekening met verlies. Tot 4-4 kon TZ de bezoekers, mede door treffers van Matthias van Beest en Reinier Enschedé, nog aardig bijbenen. Daarna kantelde het duel, zoals reeds verwacht, in het voordeel van de bezoekers. Via de tussenstanden 4-6 en 4-8 werd een 5-9 ruststand bereikt. Alleen Jesse van Ginkel wist nog tegen te scoren.

In de pauze probeerde Van Ginkel zijn ploeg weer op scherp te zetten. Tevergeefs, zo bleek. Na de hervatting stond binnen een paar aanvallen een 5-12 tussenstand op het scorebord. „Tja, dan is het natuurlijk een gelopen koers”, verzuchtte Van Ginkel.

Uiteindelijk verloor TZ na een uur korfballen met 12-28. Topscorer bij TZ was Van Beest, die drie doelpunten voor zijn rekening nam.

De korfballers van Huizen, uitkomende in de derde klasse D, kwamen dit weekeinde niet in actie. De wedstrijd tegen Animo werd uitgesteld vanwege het overlijden van clubman Tom Bakker afgelopen week, op 89-jarige leeftijd. Het duel is naar komende donderdag (aanvang 20.30 uur) verschoven. Er wordt dan op het terrein bij Animo in Geldermalsen gespeeld.

Bakker was sinds 1995 lid, was binnen de vereniging op vele fronten actief en werd als een markante persoonlijkheid gezien. Zaterdagmiddag werd een herdenkingssamenkomst gehouden.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie