Districtsbeker: Soest na twee duels uitgeschakeld, Weesp kan de schade nog herstellen

Districtsbeker: Soest na twee duels uitgeschakeld, Weesp kan de schade nog herstellen
Soester Meme Dore Aminata probeert te ontsnappen aan zijn bewaker (hier tegen Nieuw Utrecht vorig seizoen).
© Archieffoto
Hilversum

Door met 0-4 te verliezen van Roda ’46 is SO Soest na twee duels al uitgeschakeld in de strijd om de districtsbeker. Toch wilde René van der Kooij daar niet te zwaar aan tillen.

„Niet alleen ik ben nieuw bij de club, eigenlijk is alles nieuw”, begon de kersverse trainer van SO Soest zijn verhaal. „We hebben te maken met een compleet nieuwe spelersgroep en speelwijze, dat heeft nu eenmaal tijd nodig. Ik vind dat we het niet slecht hebben gedaan, zeker niet in de eerste helft.”

Van der Kooij zag zijn ploeg immers goed van start gaan. Via Corné Parol en Ali Coban kreeg SO Soest zelfs de betere kansen. Scoren lukte echter niet, waardoor Roda na een halfuur kon toeslaan. „In de rust hadden we echt het gevoel dat we nog terug konden komen, maar helaas”, zei Van der Kooij. Met de 0-2 van de bezoekers bleek het hek immers van de dam. „Na de tweede treffer lieten we wel iets te veel over ons heen lopen, maar tegen zo’n sterke tegenstander is dat ook wel weer begrijpelijk”, erkende Van der Kooij. Dinsdagavond oefent SO Soest tegen Huizen, waarna zaterdagmiddag de laatste bekerwedstrijd tegen Nieuwland op het programma staat. „We gaan nog wat dingetjes uitproberen, maar in grote lijnen zijn we klaar voor de competitie.”

Ook het FC Weesp (zon.) van Maykel Tak is officieel begonnen aan het nieuwe seizoen. De zondag tweedeklasser kende een valse start, want op bezoek bij zaterdag tweedeklasser Veensche Boys werd met 4-1 verloren. Dinsdagavond (thuis tegen Victoria) en zaterdagmiddag (uit tegen Zuidvogels) moet FC Weesp de schade zien te herstellen.

’s-Graveland zette vorige week nog een monsterscore neer tegen Allen Weerbaar (19-0 winst), maar was dit weekend zelf aan de beurt. Op bezoek bij VVZA werd met 10-2 verloren. Allen Weerbaar beleefde wederom een pijnlijke middag, al kwam Amsvorde iets minder vaak tot scoren: 0-13.

De vrouwen van SDO boekten op bezoek bij SSS ’18 een overtuigende zege: 1-4. Komend weekend gaat SDO in een onderling duel met Nuenen uitmaken wie er doorgaat naar de volgende ronde.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Keuze van de redactie