Districtsbeker: Victoria laat rampseizoen definitief achter zich, Huizen naar volgende ronde

Victoria-doelpuntenmaker Ivanildo Darson mag er niet langs.© Foto StUDIO KASTERMANS/Danielle van Coevorden

Matthijs de Kruijff
Hilversum

Eindelijk kon er weer gelachen worden bij Victoria. De zure nasmaak van het afgelopen rampseizoen werd zaterdagmiddag definitief weggespoeld door Zuidvogels, vorig jaar nog een kwelgeest in de eerste klasse, met 2-1 te verslaan in de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen.

„Misschien was een gelijkspelletje wel terechter geweest, maar ach, mag het ook een keer meezitten?”, aldus een opgeluchte Rik Langhout. Nog één keer blikte hij terug op vorig seizoen: „Het was echt een rotseizoen, we zijn kansloos gedegradeerd. Daarom is de ontlading nu zo groot.”

Nieuwe trainer Robert Roest keek na het laatste fluitsignaal vooral naar zijn spelersgroep. „Natuurlijk was ik blij met de overwinning, maar aan de blijdschap bij die jongens kon ik niet tippen. De ontlading was echt voelbaar.”

Victoria begon sterk aan het bekerduel tegen Zuidvogels en kwam via Ivanildo Darson al snel op voorsprong. De bezoekers kwamen in de tweede helft op gelijke hoogte dankzij een treffer van Ivo de Heus, maar in de absolute slotfase counterde Victoria alsnog naar de zege toen Mouad Tissoudali scoorde.

„Als één ploeg de overwinning verdiende, was Zuidvogels het”, stelde Zuidvogels-trainer Michael van den Berg. „Tijdens het eerste kwartier hadden we het knap lastig, omdat Victoria vol druk zette. Maar in de tweede helft waren wij veel dreigender en zijn we wel vijf of zes keer goed doorgekomen over de flanken. Alleen was de voorzet steeds niet goed…”

De Heus maakte nog wel gelijk, maar meer doelpunten wist Zuidvogels niet te maken. „We raakten nog de onderkant van de lat en verdienden ook een strafschop, maar het mocht niet zo zijn”, baalde Van den Berg, die erkende dat zijn ploeg ondermaats presteerde. „Ik vind niet dat we goed gespeeld hebben, laat dat duidelijk zijn.”

Huizen plaatste zich dankzij een 4-1 zege op FC Almere al voor de volgende ronde. Batavia ’90 en Hierden hielden elkaar op een 1-1 gelijkspel, waardoor de formatie van Arnold Klein na twee duels al verzekerd is van een plekje in de volgende ronde van het bekertoernooi. Zaterdagmiddag moet Huizen uiteraard nog wel op bezoek bij Batavia ’90.

Loosdrecht maakt dankzij een 2-1 overwinning op DVVA nog kans op een plekje in de volgende ronde. De ploeg van Roy Versluis moet zaterdagmiddag op eigen veld zien af te rekenen met zondag tweedeklasser Zeeburgia.

Het BFC van het nieuwe trainersduo Kwadjo Boateng en Guus Uhlenbeek ging voor de tweede keer op rij onderuit. Na de 1-6 nederlaag tegen WV-HEDW bleek nu IVV een maatje te groot: 3-0.

De Baarnse derby tussen TOV en Eemboys kende geen enkel moment van spanning: 5-0. „We zijn op alle facetten van de sport afgetroefd”, concludeerde Eemboys-trainer René Ribberink dan ook. Namens TOV verdeelden Achraf Chidar, Tim Suik, Maurice van der Wilt, Simon van den Abeelen en Aran van Boxtel de doelpunten.

t Gooi boekte ten koste van De Vecht de tweede bekerzege en is daardoor zo goed als verzekerd van een plekje in de volgende ronde. Dat geldt ook voor FC Hilversum, dat met 2-0 afrekende met FC Weesp (zat.).

De vrouwen van ’t Gooi gingen met 4-1 onderuit bij Oranje-Nassau. Daardoor staan zij, net als AZSV, op drie punten uit twee bekerduels. Komend weekend gaat ’t Gooi bij AZSV op bezoek om uit te maken wie er met Oranje-Nassau doorgaat naar de volgende ronde.

Meer nieuws uit Sport Regionaal