Nieuw asfalt voor doorgaande weg Naarden

Aanleg van nieuw asfalt nabij de Wilhelminakruising.© Joyce Huibers

Joyce Huibers
Naarden

Delen van Naarden zijn deze en volgende maand minder goed bereikbaar vanwege wegwerkzaamheden. Deze week is gestart met het leggen van nieuw asfalt op de Rijksweg tussen de Lambertus Hortensiuslaan en de Wilhelminakruising.

In opdracht van de gemeente Gooise Meren wordt het doorgaande traject tussen de kruising Brediusweg bij hotel Jan Tabak tot aan afslag 5 van de A1 voorbij de Keverdijk van nieuw asfalt voorzien. Het werk is opgedeeld in vijf fases. Morgen aan het einde van de middag is de eerste fase klaar en gaat de Rijksweg weer open. Volgens uitvoerder Bastiaan van Asselt liggen de werkzaamheden keurig op schema. ,,Het regenachtige weer is niet van invloed op het werk.”

Volgende week gaat de Godelindeweg tussen de Lambertus Hortensiuslaan en de rotonde bij de Amersfoortsestraatweg op de schop. Ook die werkzaamheden duren een week. Tussen 16 en 20 september is de rotonde Godelindeweg/Amersfoortsestraatweg zelf aan de beurt en in de laatste week van september wordt de Amersfoortsestraatweg tot aan de kruising met de Brediusweg van nieuw asfalt voorzien.

In de weekenden zijn alle genoemde wegen gewoon open. Doordeweeks wordt het verkeer omgeleid. Tussen 18 oktober en 3 november wordt tenslotte het laatste stuk, tussen de Wilhelminakruising en de afslag naar de A1, onderhanden genomen. Naast nieuw asfalt wordt bij de Churchillstraat een rotonde aangelegd en bij de Meerstraat komt een oversteekplaats voor voetgangers en fietsers. De op- en afrit van de A1 is de hele periode gesloten.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.