Nieuw wijkje in de maak bij Oude Haven van Huizen

Op de voorgrond links de geplande 18 woningen (fase 1). De grijze blokken erachter (bij de Oude Haven) de 2e en 3e fase.

Eddie de Paepe
Huizen

De verkoop van achttien ’Gooimeer’-woningen bij de Oude Haven, tussen de IJsselmeerstraat en de Scheepswerf, is van start gegaan. Eind van dit jaar volgen de tweede en de derde bouwfase met in totaal zeventien huizen, meer richting Havenstraat.

Bouwer is VOF Ontwikkeling Oude Haven, oftewel de Huizer bouwbedrijven Slokker en Hagedoorn. De eerste fase bestaat uit twee rijen van negen hoek- en tussenwoningen, die in prijs variëren van 385.000 tot 499.500 euro (vrij op naam). De huizen (type Gooimeer) lijken volgens verkopend makelaar Voorma en Walch als twee druppels water op die, naast het nu nog onbebouwde terrein, aan de IJsselmeerstraat en de Waterbalk zijn verrezen.

Roodbruin

De nieuwe rijwoningen zijn onderling verschillend. Ze variëren in steenkleur (wit of roodbruin), gevelbeeld en hoogte. Het gaat om vier varianten. Allemaal met achtertuin en een deel met voortuin. Sommige varianten hebben een dakkapel, een Frans balkonnetje, of een ruimere derde verdieping. De percelen variëren in oppervlak van 146 tot 200 m2, de woningen van 132 tot 141 m2 (inhoud: 347-402 m3).

Gasloos

De woningen worden gasloos gebouwd, hebben standaard een bodemwarmtepomp en vloerverwarming op de begane grond en eerste verdieping, Zonnepanelen zijn een optie. Net als boiler voor wie naast een douche ook een bad wil hebben. ’Door de toepassing van hoogwaardige isolatie, het optioneel gebruik van zonnepanelen en een uitstekende installatie’ haalt de ’Gooimeer’-woning een EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt, de maat voor energiezuinigheid) van ’0,4 of lager’. Daarmee voldoet de woning volgens de verkoopbrochure aan de wettelijke duurzaamheidsnormen.

Kleinschalig

Als alles volgens plan verloopt start eind dit jaar ook de verkoop van de tweede en de derde fase van de nieuwe, kleinschalige woonwijk. Tussen de Scheepswerf en de Havenstraat staan twee blokken met woningen van het type Scheepswerf en één blok - met uitzicht op de Oude Haven, naast het gelijknamige restaurant - met woningen van het type Pakhuis. In totaal gaat het in deze bouwfasen om zeventien huizen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.