Stemmen op het beste online radiostation

Susanne van Velzen
Hilversum

Wie is de beste online radiopresentator 2019? Wat is de beste podcast en wat is het beste online radiostation dit jaar? Tot 15 september kan het publiek stemmen voor de Online Radio Awards die op 9 oktober uitgereikt worden tijdens de Online Radio Day in Beeld en Geluid in Hilversum.

Het event voor online radio en podcast vindt plaats tijdens de Dutch Media Week, het mediafestival dat van 4 tot en met 13 oktober in Hilversum gehouden wordt. Vorig jaar vond de eerste editie plaats van de Online Radio Awards, een initiatief van de verenigde Online Radiostation (v-OR) en vaknieuwsplatform Spreekbuis.nl.

Volgens de organisatoren is het radiolandschap volop in beweging. Zo is het online radio luisteren sterk in populariteit gestegen, komen er steeds meer ‘internet only’ stations en groeit het aantal podcastluisteraars dagelijks.

Fabiënne de Vries

Het programma van de Online Radio Day is bekend. Om 12 uur start het met podcastsworkshops voor scholieren onder leiding van radiocoach Pierre Papa en jongerenmerk ZTACK.

Voormalig TMF VJ en radiomaakster Fabiënne de Vries presenteert het Online Radio Day-congres. Zij zal de diverse sessies met online radiomakers, mediaspecialisten en podcastmakers hosten.

Sprekers tijdens het congres zijn onder anderen mediaspecialist Elger van der Wel, cabaretier/columnist Vincent Bijlo en radiomaker Arjan Snijders. Een belangrijk thema tijdens het congres is ‘geld verdienen met online radio en podcasts’. Albert Heijn, KLM, TMG en JUKE (Talpa) vertellen over hun audiostrategie.

Op de Online Radio Day worden ook de resultaten bekend gemaakt van het Online Radio en Podcast Onderzoek 2019. Het congres wordt afgesloten met een expertsessie over verdienmodellen voor online radio en podcast met onder andere Evert Bronkhorst (radiospecialist bij mediabureau VIZEUM), David Achter de Molen (podcastproducer voor onder andere Netflix, AD, Sony en Tivoli) en Tim de Gier (Dag en Nacht Media).

Online Radio Awards 2019

De Online Radio Day wordt afgesloten met de uitreiking van de Online Radio Awards 2019. De presentatie van de awardshow is in handen van Erik de Zwart.

De award voor het beste radiostation wordt dit jaar uitgereikt door radio-icoon en Marconi Oeuvre Award-winnaar Willem van Kooten. De Online Radio Ambassadeur 2019 wordt bekend gemaakt door de huidige ambassadeur Michiel Veenstra.

New Business Radio maakt de hele middag live radio en doet verslag van het event.

Tot 15 september kan er op onlineradioawards.nl gestemd worden op het beste online station, podcast en presentator van 2019. Het congres en awardshow zijn gratis toegankelijk. Aanmelden kan via de website.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.