Pick-uptruck verwoest door brand, derde autobrand in Hilversum in twee weken tijd

© Foto: Mizzle Media

© Foto: Mizzle Media

© Foto: Mizzle Media

© Foto: Mizzle Media

© Foto: Mizzle Media

© Foto: Mizzle Media

© Foto: Mizzle Media

© Foto: Mizzle Media

1 / 8
Hilversum

Een pick-uptruck is in de nacht van zondag op maandag uitgebrand aan de Cornelis Evertsenstraat in Hilversum. Het is de derde autobrand in twee weken tijd.

Buurtbewoners hoorden rond 0.30 uur een knal ter hoogte van de Jan van Galenstraat. Buiten zagen zij het brandende voertuig.

De omwonenden zagen een persoon wegrennen vlak na de knal. De pick-up is verloren gegaan.

De politie gaat uit van brandstichting.

(tekst gaat verder onder de foto)

© Foto: Mizzle Media

Eerdere autobranden

Half augustus waren er ook al twee autobranden in Hilversum-Zuid, aan de Bosdrift en op de Kolhornseweg. De eerste auto ging in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 augustus rond 4.30 uur in vlammen op aan de Bosdrift. Ondanks dat de gealarmeerde brandweer snel arriveerde, kon niet worden voorkomen dat de auto total loss raakte.

Bijna een uur later vloog aan de Kolhoornseweg een camper in brand. Ook bij dit voertuig ontstond het vuur bij een van de voorwielen. Dit keer bleef de schade beperkt tot de voorzijde van het voertuig.

De brand van maandag wordt door de politie nog niet gekoppeld aan twee eerdere autobranden in Hilversum-Zuid. „Vooralsnog hebben wij geen aanwijzingen voor een verband”, aldus een woordvoerster.

Bij beide branden ontstond het vermoeden van brandstichting, zoals de stad in 2016 ook al door een reeks autobranden was opgeschrikt. Toen werd onder meer de personenwagen van een gezin in de Kolenstraat in brand gestoken en was een vrachtwagen in de Mussenstraat doelwit. In verband met de vrachtwagenbrand werd uiteindelijk een 31-jarige Hilversummer aangehouden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.