René Graafsma heeft weer vertrouwen in tweede forensisch onderzoek naar doodsoorzaak Dascha na gesprek op politiebureau

© Caspar Huurdeman

Internetredactie
HILVERSUM

René Graafsma, de vader van de overleden Dascha, heeft na een nieuw gesprek op het politiebureau in Hilversum opnieuw zijn vertrouwen uitgesproken in het tweede forensisch onderzoek naar de doodsoorzaak van zijn dochter.

Het 16-jarige meisje overleed in november 2015 toen zij tussen Hilversum en Hollandsche Rading onder een trein terechtkwam.

Het vertrouwen had hij opgezegd omdat hij niet alle camerabeelden had ingezien rond de plek waar zijn dochter overleed. Echter, volgens de politie zou Graafsma wel alle beelden hebben gezien.

Zaterdag heeft Graafsma opnieuw een gesprek afgedwongen door het politiebureau te bezetten. Hij heeft uiteindelijk, samen met Joey Roelofs van het onderzoeksteam Team Dascha Onderzoek (TDO), een gesprek gevoerd met een vertegenwoordiger van de politie.

„Overeengekomen is dat de beelden van de Utrechtseweg, waarover bij het onderzoeksteam TDO eerder vragen zijn gerezen, binnenkort nogmaals door Graafsma mogen worden bekeken om vast te stellen of de beelden in de Zuidelijke richting op die weg al dan niet ontbreken”, aldus Roelofs van TDO.

„René heeft met deze afspraak zijn vertrouwen uitgesproken in de samenwerking met politie en justitie en heeft het bureau verlaten.”

Lees ook: René Graafsma blij met second opinion naar dood van zijn dochter Dascha als definitief sluitstuk: ’Ik heb er nu alles aan gedaan’

Het Openbaar Ministerie in Utrecht besloot eerder deze maand een tweede forensisch onderzoek in te stellen naar aanleiding van het particuliere onderzoek van Graafsma naar haar dood. Het OM constateerde eerder dat het meisje vermoedelijk zelfmoord heeft gepleegd. De familie geloofde dat niet en verweet politie en OM dat ze het onderzoek niet goed hadden uitgevoerd. Bij de second opinion wordt gekeken naar de wijze waarop ze om het leven is gekomen. De discussie over de camerabeelden speelt hierbij volgens het OM geen rol.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.