Bussumse tambour-maîtres Julia en Elise naar kampioenschap in België

Bussumse tambour-maîtres Julia en Elise naar kampioenschap in België
© Cor van der Horst
Bussum

Julia Jansen en Elise Meeuwissen, tambour-maîtres van Show- & Marchingband ViJoS uit Bussum, gaan zaterdag naar Hamont in België. Daar doen ze mee aan het VLAMO Open Kampioenschap voor tamboer-majoors.

Met negen andere deelnemers afkomstig uit Nederland én België strijdt het tweetal dan om de titels Marching Kampioen 2019. VLAMO organiseert de wedstrijd in samenwerking met de Internationale Mars- en Showwedstrijden der Lage Landen. Dit nieuwe initiatief staat open voor tamboer-majoors, tambour-maîtres, drum majors die de bevelvoering met de ‘mace’ hanteren.

De organisatoren willen de banden tussen tamboer-majoors aanhalen en hen tijdens een vriendschappelijke ontmoeting laten wedijveren met elkaar - met het oog op kwaliteitsverbetering.

Julia leidt bij de Bussumse vereniging Jong ViJoS, een marchingband met kinderen van de leeftijd zes tot vijftien jaar oud. Met haar elf jaar en haar 1 meter 45 lengte doet zij volgens de club ’niets af aan een echte tambour-maître’. Elise is nu drie jaar ‘front-woman’ van Show- & Marchingband ViJoS (de volwassenenband van ViJoS). In haar carrière was het hoogtepunt voor Elise de deelname aan het Wereld Muziekconcours in Kerkrade.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie