Stichting Intocht St. Nicolaas Huizen geboren

Stichting Intocht St. Nicolaas Huizen geboren
Penningmeester Roeland Bijlard ondertekent de statuten; links voorzitter Hans Borremans.
Huizen

Om in aanmerking te blijven komen voor gemeenteelijke subsidie is de ’Stichting Intocht Sint Nicolaas Huizen’ opgericht.

Vele jaren werd de intocht van de Sint georganiseerd door het Sint Nicolaas Comité Huizen. De intocht was mogelijk door subsidie van de gemeente en sponsorbijdragen. Voor continuering van de subsidie was het noodzakelijk dat het comité een rechtspersoon werd. Vandaar de oprichting van de stichting.

16 november

Doelstelling is het organiseren van de intocht van Sint Nicolaas in Huizen op dezelfde dag als de landelijke intocht. Dit jaar vindt de intocht in Huizen plaats op zaterdagmiddag 16 november in de werkhaven van het Nautisch Kwartier. Vorig jaar trok de intocht volgens de organisatie zo’n 15.000 bezoekers, vooral kinderen.

6100 euro

De subsidie voor de intocht is 6100 euro, maar dat is niet genoeg om alle kosten te dekken voor onder meer kledinghuur, geluidsinstallatie, spandoeken, affiches, verkeersregelaars en boten. Voorzitter Hans Borremans: ,,Het zou geweldig zijn als vele ouders een kleine financiële bijdrage zouden storten. We kunnen er dan weer een geweldig kinderfeest van maken”.

Bestuurskern

Op de website staan de gegevens van de stichting met onder andere het banknummer. De stichting kan rekenen op de inzet van tientallen vrijwilligers, maar de vaste bestuurskern kan nog hulp gebruiken. ,,Mensen die interesse hebben de intocht van de Sint mede te organiseren, neem contact met ons op”, meldt Borremans. ,,Wij staan altijd open voor enthousiaste en gemotiveerde mensen die ons bestuur komen versterken.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.